Fantastický Lion zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Niekedy netreba slov, urobíš radosť pečením. Pre mojich, ktorých mám rada.

60 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnčeka = 2 dcl
    Bielky, cukor vyšľahame do tuha postupne pridáme žĺtky, po jednom. Čokoládu postrúhame na jemné hoblinky, pridáme do vyšľahanej hmoty, nakoniec zľahka vmiešame múku zo škrobovou múčkou. Plech (25 x 30) vymastime, vysypeme múkou boky, vyložíme papierom. Cesto vylejeme na plech, pečieme na160 stupňov 35 minút.
  2. Mlieko jeden hrnček a cukor dáme do misy, varíme v druhom hrnčeku rozhabarkujeme žltky, múku, škrobovú múčku a uvaríme hustý krém, vychladime. Maslo vymiešame do hladka pridáme citrónovú šťavu spojíme s krémom.
  3. Keď máme karamelové Salko, tak ho trocha zohrejeme a pridáme burizóny, premiešame. Ja som si uvarila Salko sladené 2 hodiny. Keď je vychladnutý korpus, stiahneme papier, boky na ňom upravíme a rozdelime na dve rovnaké polovice.
  4. Na spodny diel natrieme burizonovú plnku a 3/4 krému, preložíme druhý korpus a vrch natrieme zvyškom plnky. Hotový zákusok vložíme do chladničky cez noc. Zmäkne burizonová plnka, potom vrch ozdobíme a nakrájame. Dobrú chuť.