Fantastické rezy

olinecka - fotkaolinecka, 17. januára 2016
Fantastické rezy
Foto: olinecka

Dlho som rozmýšľala nad týmto receptom a podaril sa ,sú fantastické a zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
20+20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
10 PL
10 PL
0,5 dcl
3 PL
1/2 bal.
1/2 bal.
1,5 PL
Plnka:
500 g
2 ks
3 PL
180 g
1 bal.
250 g
podľa potreby
300 ml
2 dcl
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka a cukor vyšľahame do penista postupne pridáme olej,teplú vodu dobré premiešame.Nakoniec kakao ,múku zmiešanu s praškom do perníka a pečiva.Na plech31x40cm dáme papier na pečenie, boky vymastime a vysypeme múkou.Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190stupňov 20 minút.Hotový necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku,do misy dáme kyslu smotanu,cukor kryštal, vanilkový,vajíčka,hladkú múku, citrónovú kôru podľa seba (cca 1/2 malej lyžičky) dáme na vodný kúpeľ.Všetko miešame varechou nie mixérom do zhustnutia 15-20minút.Urobí sa nám hustý krém necháme vychladnúť.Maslo vymiešame do penista spojíme s uvareným krémom.

    Fantastické rezy - obrázok 2
  3. 3

    Korpus si po bokoch upravíme a natrieme marhúľovym lekvárom nato nanesieme plnku.Na plnku poukladame rovnomerne piškoty ,ktoré sme si namáčali do vychladnutej kávy.Šľahačku vyšľahame a rozotrieme vrch posypeme kakaom a dáme do chladničky.

    Fantastické rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
len pre uplnost... ake mnozstvo sa spomina v bode 2 citujem "citrónovú kôru podľa seba1/2ML "... 1/2 mili litra alebo 1/2 malej lyzicky, ci co...? :-)
@olinecka , vdaka za odpoved. 1.ja si myslim, ze mililiter je spravne "ml", nie "Ml"... velke pismeno M sa pouziva v zmysle mega... 2. pri prvom vareni dodrzujem recept, netusim, este aky bude vysledok, ci prekysleny, ci nedokysleny. Tym sa budem riadit az pri druhom peceni. 3. Vdaka, ze je to opravene aj v recepte. Ja si totiz recept kopirujem do pdf formatu a potom do mobilu. Tam sa ale neprenasaju poznatky z diskusie. Pekny den zelam :-)
@Olinecka , zákusok je efektný a iste aj chutný. Ja by som dala 3 PL múky polohrubej alebo dokonca hrubej. Mám s ňou skusenosti, keď robím krém do krémešov alebo do medových plátov. Vôbec nie je cítiť, že je to hrubá múka a neurobia sa pri varení hrudky.
Ukladám do KK, ďakujem.
zbohom moja línia už naň slintám ako moja boxerka nevadí aspoň budeme dve fantázia uložené v kk dala som Ti 5***** a nevie prečo zaznačilo len4
dobrý deň, podľa fotky usudzujem, že ide o suroviny na veľký- klasický plech, nemýlim sa?
z polovičnej dávky by sa dalo do tortovej formy? hádam áno... dakujem
Ahoj, @olinecka :-) toto sú ozaj fantastické rezy, krém je suprový, stojí za to vyskúšať. Zaraďujem do kolónky Top. Robila som na plechu 31x35cm, chýbal mi stužovač, ale dala som plátkovú želatínu, takže šľahačka pekne stuhla. Ďakujem za recept, peknú nedeľu prajem


Pridaj komentár k receptu: