Foto: babina49
Tento recept mám od mojej svokry,je jednoduchý a rýchly.Robila ho každý rok na fašiangy. Cesto treba zamiesiť ako na rezance,také husté,aby sa nelepilo Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej svokry,je jednoduchý a rýchly.Robila ho každý rok na fašiangy. Cesto treba zamiesiť ako na rezance,také husté,aby sa nelepilo a dalo rozvaľkať na minimálnom množstve múky,lebo potom horí v oleji. Cesto som rozdelila asi na 6 malých bochníčkov,ktoré som si všetky rozvaľkala naraz,lebo počas praženia to už nie je možné.Pokrájala som to a vyprážala na horúcom oleji a ukladala na servítku do pekáčika.
Postup
-
1
Zo surovín zamiesiť cesto husté,ako na rezance.Je potrebné rozvaľkať si všetky cestíčka naraz,poukladať na seba,aby sme počas praženia stíhali už len rozkrajovať a davať do oleja. Ide to veľmi rýchlo.Nemám foto,ale posnažím sa.
- 2
Rozvaľkané cesto pokrájame radielkom a vyprážame na veľkom množstve oleja. Ja som naliala cca 0,5 l.
- 3
Hotové fánky ukladám na servítku na plech
- 4
A obalím v práškovom a vanilkovom cukre
- 2
Diskusia k receptu