Fánky fotorecept

babina49 - fotkababina49, 19. februára 2012
Fánky (fotorecept)
Foto: babina49

Tento recept mám od mojej svokry,je jednoduchý a rýchly.Robila ho každý rok na fašiangy. Cesto treba zamiesiť ako na rezance,také husté,aby sa nelepilo Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej svokry,je jednoduchý a rýchly.Robila ho každý rok na fašiangy. Cesto treba zamiesiť ako na rezance,také husté,aby sa nelepilo a dalo rozvaľkať na minimálnom množstve múky,lebo potom horí v oleji. Cesto som rozdelila asi na 6 malých bochníčkov,ktoré som si všetky rozvaľkala naraz,lebo počas praženia to už nie je možné.Pokrájala som to a vyprážala na horúcom oleji a ukladala na servítku do pekáčika.

Suroviny

podľa potreby
2 celé
2
4 PL




Postup

  1. 1

    Zo surovín zamiesiť cesto husté,ako na rezance.Je potrebné rozvaľkať si všetky cestíčka naraz,poukladať na seba,aby sme počas praženia stíhali už len rozkrajovať a davať do oleja. Ide to veľmi rýchlo.Nemám foto,ale posnažím sa.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto pokrájame radielkom a vyprážame na veľkom množstve oleja. Ja som naliala cca 0,5 l.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové fánky ukladám na servítku na plech

    Fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A obalím v práškovom a vanilkovom cukre

    Fánky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

chapona
nádhera, lenže ja neviem koľko múky, rada by som ich vyskúšala, nevieš ani približne koľko tej múky???
marijanka712
krásne zvyknem robiť aj ja takéto, ale trochu iný rp mám , ale to je fantastická pochúťka , krásne sa ti vydarili....len na tenko to treba vyvalkať čo???
medovnicek
krásne fánky, priznávam, že ja som fánky okrem pečených v rúre ešte nerobila, pretože ma nimi zásobuje moja svokrička, ale receptík odkladám, nech mám po ruke, keď budem potrebovať
celia
robím podobne nedávam však ocot ale biele víno sú vinikajúce
evanaaa
Konečne vidím aj tenké fánky, ako majú byť a ako ich robievala aj mama, ale ani tie ostatné nie sú na zahodenie, aj s tých by som si dala, lebo chuť zostáva.
jeka
No takýto recept na fánky ešte nemám,preto dakujem a ukladám si ho.
babina49
Som rada,že sa páčia.Chutia ako sladké chipsy.Tej múky dávam podľa potreby.Gazdinky,ktoré si doma vaľkajú rezance vedia,ze akej konzistencie má byť to cesto.Pridávam ju po častiach a miesim...cesto má byť nelepivé,hustejšie,ale aby sa dalo rozvaľkat.
fany1602
dneska som robila tieto fánky a sú úžasné!!!raz dva sú hotové a výsledok je ozaj fantastický!!!!mali u nás velký úspech :) dakujem za receptík!!!!odporúčam každému vyskúšať!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia