Famózny koláčik

milina - fotkamilina, 14. marca 2010

Jednoduchá príprava a výborne chutí.

30
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
2 hrnček
2 ks
1 ks
na puding potrebujeme:
3 ks
1,5 l
6 PL




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme ostatné suroviny - okrem marhúľ - a vymiešame hladké cesto. Potom ho vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Polovicu marhúľ nakrájame na menšie kúsky a druhú polovicu na mesiačiky. Kúsky marhúľ rozložíme na pripravené cesto (druhú polovicu marhúľ – mesiačiky – si odložíme) a koláč pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C. Medzitým z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Upečený koláč vyberieme z rúry, rozotrieme naň puding, navrch poukladáme mesiačiky marhúľ a polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s maslom

Diskusia k receptu

jozefj
Tak ten koláčik bude výborný . Odkladám do kuchárky.
hefi
Poznám, je výborný, ja ale na vrch urobím želatínu - voda z kompótu + zlatý klas.
abend
hefi, tú želatínu naleješ na ten puding, alebo puding nedávaš?
abend
A ešte prosím vysvetlenie. Hrnček=2dcl alebp 2,5 dcl je to totiž rozdiel a môže to mať výrazný vplyv na kvalitu každého koláčika kde recepty sú na hrnčeky.
1956
Podobný pečiem aj ja. Na upečený koláč dávam akože želatínu.Šťavu z marhúľ vylejem do hrnca dolejem do 1 litra vodu pridám zlatý klas dobre rozmiešam, môžeme dať vanilkový alebo obyčajný recept a chvíľu povaríme. Za stáleho miešania/nádobu postavím do studenej vody/, vychladíme a nalejeme na koláč/môže byť letný/. Necháme vychladnúť, pokráíjam na kocky a pred podávaním každému nastriekam šľahačku na povrch koláča. Dobrú chuť.
volt
pani "Abend"je uplne jedno aky hrnček si vezmete či 2dcl-alebo 3 dcl vždy Vam vyjde z rury perfektný koláč.Ja ho volam OVOCNA BUBLANINA,pretože nedavam navrch polevu,kôli uspore času.ale jeden teglik 0,7l ovocia zo zavaraniny porozhadzujem na cesto ktore som vylial na plech. robim ho často pre jeho rýchlu pripravu. VšETKO NASYPEM NARAZ DO MIXERA,okrem ovocia. navrch posypať praskovym cukrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia