Falošný zajac s tekvicovým prívarkom

pampuska92 - fotkapampuska92, 26. augusta 2012
4
porcie

Suroviny

500 g
1 ks
250 ml
2 PL
2 kg
1 kg




Postup

  1. 1

    Čo k tomu potrebujeme :)

    Falošný zajac s tekvicovým prívarkom - obrázok 1
  2. 2

    V prvom rade si pripravíme zmes, ktorou budeme natierať falošného zajaca. Zmiešame 1,5dcl oleja s červenou paprikou mletou, čiernym mletým korením, sušeným cesnakom, ak máme čerstvý tak ho prelisujeme. Nezabudnite na vegetu a rascu. Toto dobre premiešame. Na plech si dáme falošného zajaca, dobre ho polkou zmesi ponatierame. Podlejeme vodou, plech zakryjeme alobalom a pečieme cca 100 minút na 240 stupňoch. Ak niekto nevie čo to je falošný zajac :) Je to bravčové mäso plnené klobásovým mäsom

    Falošný zajac s tekvicovým prívarkom - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si dáme variť zemiaky.

  4. 4

    Na oleji si speníme cibuľku do sklovita, pridáme narajbanú tekvicu. Trocha podusíme. Pridáme vegetu, mleté čierne korenie, troška kôpru a vodu. Necháme povariť. Keď je tekvica mäkká , rozrobíme si sladkú smotanu s 3 PL múky. Zamiešame do tekvici. Prevaríme.

    Falošný zajac s tekvicovým prívarkom - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso mäkké, necháme ho asi 10 minút zapiecť A môžme servírovať :)

    Falošný zajac s tekvicovým prívarkom - obrázok 5

Diskusia k receptu

marta23
Do tekvice zásadne patrí rasca, či už drvená alebo celá. V postupe sa nespomína len v surovinách. Kôpor dávam naposled. Stále tie chyby v gramatike, ale v iných receptoch sú horšie.
pampuska92
Tento recept mám od svojej starkej, tak ako ho robí ona bez rasce nám veľmi chutí. Mne tam rasca vôbec nechýba.
tiziana
mne sa recept páči a veruže by som si aj hneď dala :D
tatranka
Dobre vymyslené,chutné jedlo.Mne by to vyhovovalo.Ja zajačinu nemusím.
tatranka
...zabudla som dodať.Ja tiež do tekvice nepridávam razcu,ale kôpor.Razcu pridávam do kapusty,či už sladkej,alebo kyslej.No každý má svoje gusto a nachutí tak,aby to chutilo jemu.
bozulka
Neviem prečo by mala do tekvice patriť rasca,mne tie dve chute k sebe neladia.Ako hovorí @tatranka , každý podľa svojho "gusta".
evanaaa
Aj ja sa čudujem - že rasca do tekvice, počujem prvýkrát, ale, ako vraví @tatranka , a aj @bozulka , každý podľa svojej chuti. Ináč, recept chválim, toho " zajaca " som ešte nerobila, tekvičku ano.
evanaaa
A ešte pani učiteľka ( aspoň si myslím) @marta23 , ešte raz som si recept prečítala, ale asi som slepá, nevidím tam gramatické chyby, buď konkrétnejšia, nech vieme, čo je správne a čo nie.
tatranocka
No neviem,keď ZÁSADNE tam patrí rasca,kto by mi to jedol.Prečo nenapísať rovno,že je to blbosť!
janav
Tipujem, ze ta rasca v surovinach sla do novych zemiakov. Na margo gramatickych chyb - ked niekomu vadia nech vari vylucne podla receptov, ktore ich zasadne nemaju. Toto je kulinarska stranka, nie jazykovedna. A to som tiez ucka :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia