Falošný trdelník

Autor receptu: 58vlasta

Tento recept som odkukala z telky, samozrejme som ho hneď vyskúšala...

Postup

  1. Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, žĺtky, vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme asi hodinu kysnúť. Môžeme si zatiaľ posekať orechy alebo ich dáme do mikroténového vrecka a potlčieme klepáčom na mäso.
  2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 - 4 bochníčky a tie potom vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Plát potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý plát cesta nasypeme časť orechov a dobre ich naň vtlačíme. Potom pláty nakrájame na pásiky dlhé podľa potreby - môžeme piecť na obrátenej forme na srnčí chrbát alebo prázdne fľaše obalíme alobalom a na plechu zabezpečíme napr. špajlou, aby sa fľaše netočili. Podľa toho prispôsobíme dĺžku pásikov. Na formy alebo fľaše potom poukladáme pásiky cesta.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. V mise si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým a upečené trdelníky ešte teplé obalíme.