Falošný segedínsky guláš
Autor receptu: danda3
Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami. A keďže mám rada segedín, varievam ho už len takto.
6 - 8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si osmažíme pokrájanú slaninku a cibuľu. Kto nemá rád slaninu, môže vynechať.
- Medzitým si kuracie prsia pokrájame na rezance alebo kocky.
- Na osmaženú cibuľu pridáme mäso, dobre orestujeme, až keď je zatiahnuté, pridáme soľ a mletú papriku. Premiešame a zalejeme vriacou vodou.
- Hneď pridáme nakrájanú kapustu a podľa potreby pridáme ešte vriacu vodu, nie veľa, len aby sa dal guláš dobre miešať.
- Dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne, cca 20 minút.
- V kyslej smotane rozmiešame múku, ak je veľmi hustá, pridáme ešte troška studenej vody a vlejeme do gulášu, varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti ešte pridáme soľ, ak treba, záleží na kapuste, aká je slaná.
- Dobrú chuť, ja mám najradšej k nemu chlieb alebo pečivo, ale samozrejme, dá sa aj s knedľou.
- Robievam aj segedín so sójovými bôbami, kto mám rád strukoviny, pochutí si.