Suroviny
1 veľké |
|
pol lyžičky |
|
podľa potreby- asi pol kila |
|
zarovnaná kávová lyžička |
|
2 veľké lyžice |
|
pol lyžičky |
|
Postup
-
1
Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.
- 2
Podľa potreby prisypeme múku. Cesto vykydneme na pomúčenú dosku a domiesime ešte ručne. Cesto sa nemá lepiť na ruky. Ak sa lepí, prisypeme múku. Malo by mať konzistenciu kysnutého cesta. Cesto potom rozdelíme na 2 časti a každý vyvaľkáme - ani na tenko, ani na hrubo...
- 3
Radielkom na cesto / cesto bude po krajoch pekne vrúbkované/, alebo nožom režeme štvorce, ktoré v strede 2x rovnobežne narežeme.
- 4
Vyprážame v horúcom oleji na panvici /naliať viac oleja, aby cesto plávalo/ z oboch strán do zlatova. Dávame pozor aby neprihoreli :).
- 5
Hotové ukladáme na servítky /prekladáme servítkami, aby odsalo tuk/. Po upečení sú fánky tvrdšie, ale žiaden strach - kým ich obalíš, zmäknú.
- 6
Nakoniec každý kúsok obalíme v zmesy : Zmes č.1 : -práškový cukor + vanilkový cukor + škorica
- 7
Zmes č.2 : -práškový cukor + kakao + škorica
- 8
Zmes č.3 : -práškový cukor + kokos. múčka + vanilkový cukor
- 9
Zmes č.4 : -práškový cukor + mleté oriešky + vanilkový cukor
- 10
Môžete si namiešať aj vlastnú zmes podľa vašej chuti.
- 11
Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu