Falošné fánky z acidofilného mlieka

jazycnica - fotkajazycnica, 27. apríla 2012

Suroviny

1 veľké
pol lyžičky
podľa potreby- asi pol kila
 zarovnaná kávová lyžička
2 veľké lyžice
pol lyžičky

Postup

  1. 1

    Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.

  2. 2

    Podľa potreby prisypeme múku. Cesto vykydneme na pomúčenú dosku a domiesime ešte ručne. Cesto sa nemá lepiť na ruky. Ak sa lepí, prisypeme múku. Malo by mať konzistenciu kysnutého cesta. Cesto potom rozdelíme na 2 časti a každý vyvaľkáme - ani na tenko, ani na hrubo...

  3. 3

    Radielkom na cesto / cesto bude po krajoch pekne vrúbkované/, alebo nožom režeme štvorce, ktoré v strede 2x rovnobežne narežeme.

  4. 4

    Vyprážame v horúcom oleji na panvici /naliať viac oleja, aby cesto plávalo/ z oboch strán do zlatova. Dávame pozor aby neprihoreli :).

  5. 5

    Hotové ukladáme na servítky /prekladáme servítkami, aby odsalo tuk/. Po upečení sú fánky tvrdšie, ale žiaden strach - kým ich obalíš, zmäknú.

  6. 6

    Nakoniec každý kúsok obalíme v zmesy : Zmes č.1 : -práškový cukor + vanilkový cukor + škorica

  7. 7

    Zmes č.2 : -práškový cukor + kakao + škorica

  8. 8

    Zmes č.3 : -práškový cukor + kokos. múčka + vanilkový cukor

  9. 9

    Zmes č.4 : -práškový cukor + mleté oriešky + vanilkový cukor

  10. 10

    Môžete si namiešať aj vlastnú zmes podľa vašej chuti.

  11. 11

    Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

sovka62
Takéto nepoznám, skúšala som lokše z kyslého mlieka, tiež ta šla sóda bicarbona. Ale robila som ich len raz, nestačila som dolievať olej, doslova ho slopali, asi kvôli tej sóde. Tieto sa nenapijú?
evanaaa
To acidko veľké je pollitrové? A ako asi dlho vydržia?
jeka
ja takto robím tzv. hrúbu lokšu,ale vyskúšam aj podľa teba fanky,dakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha