Falošné fánky z acidofilného mlieka
Autor receptu: jazycnica
Postup- Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.
- Podľa potreby prisypeme múku. Cesto vykydneme na pomúčenú dosku a domiesime ešte ručne. Cesto sa nemá lepiť na ruky.
Ak sa lepí, prisypeme múku. Malo by mať konzistenciu kysnutého cesta.
Cesto potom rozdelíme na 2 časti a každý vyvaľkáme - ani na tenko, ani na hrubo...
- Radielkom na cesto / cesto bude po krajoch pekne vrúbkované/, alebo nožom režeme štvorce, ktoré v strede 2x rovnobežne narežeme.
- Vyprážame v horúcom oleji na panvici /naliať viac oleja, aby cesto plávalo/ z oboch strán do zlatova. Dávame pozor aby neprihoreli :).
- Hotové ukladáme na servítky /prekladáme servítkami, aby odsalo tuk/. Po upečení sú fánky tvrdšie, ale žiaden strach - kým ich obalíš, zmäknú.
- Nakoniec každý kúsok obalíme v zmesy :
Zmes č.1 :
-práškový cukor + vanilkový cukor + škorica
- Zmes č.2 :
-práškový cukor + kakao + škorica
- Zmes č.3 :
-práškový cukor + kokos. múčka + vanilkový cukor
- Zmes č.4 :
-práškový cukor + mleté oriešky + vanilkový cukor
- Môžete si namiešať aj vlastnú zmes podľa vašej chuti.
- Dobrú chuť. :)
|