Falošné fánky z acidofilného mlieka

Autor receptu: jazycnica

Suroviny

Postup

  1. Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.
  2. Podľa potreby prisypeme múku. Cesto vykydneme na pomúčenú dosku a domiesime ešte ručne. Cesto sa nemá lepiť na ruky. Ak sa lepí, prisypeme múku. Malo by mať konzistenciu kysnutého cesta. Cesto potom rozdelíme na 2 časti a každý vyvaľkáme - ani na tenko, ani na hrubo...
  3. Radielkom na cesto / cesto bude po krajoch pekne vrúbkované/, alebo nožom režeme štvorce, ktoré v strede 2x rovnobežne narežeme.
  4. Vyprážame v horúcom oleji na panvici /naliať viac oleja, aby cesto plávalo/ z oboch strán do zlatova. Dávame pozor aby neprihoreli :).
  5. Hotové ukladáme na servítky /prekladáme servítkami, aby odsalo tuk/. Po upečení sú fánky tvrdšie, ale žiaden strach - kým ich obalíš, zmäknú.
  6. Nakoniec každý kúsok obalíme v zmesy : Zmes č.1 : -práškový cukor + vanilkový cukor + škorica
  7. Zmes č.2 : -práškový cukor + kakao + škorica
  8. Zmes č.3 : -práškový cukor + kokos. múčka + vanilkový cukor
  9. Zmes č.4 : -práškový cukor + mleté oriešky + vanilkový cukor
  10. Môžete si namiešať aj vlastnú zmes podľa vašej chuti.
  11. Dobrú chuť. :)