Falošná držková polievka

peter64 - fotkapeter64, 16. februára 2011

tento recept si môžeme spraviť aj mimo sezóny húb. tento recept je vhodný re tých čo nemajú radi držky.

Suroviny

400 g
3 ks
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Hlivu pokrájame na menšie rezance, cibuľu nadrobno a spolu , aj s rascou, osmažíme na oleji. Poprášime paprikou, premiešame a hneď zalejeme vodou. Pridáme vegetu a varíme asi 20 minút.

  2. 2

    Pred záverom pridáme prelisovaný cesnak a medzi prstami rozdrvený majorán. Podľa potreby zahustime hladkou múkou rozmiešanou vo vode.

Diskusia k receptu

dorisa
Ukladám, skusim, či bude doma chutiť.
mariaklara
Ukladám si rct, hoci mám rada aj držky, ale toto bude určite výýbornééé! Čo sa budem babrať, dnes ho aj urobím. Vďaka za inšpiráciu.
mariaklara
No a už som ju aj ochutnala, mala však jednu chybu, ako hovorí môj zať, " Dala sa zjesť iba raz ". Peťo, bola výborná, jemne som ju prichutila chilli papričkou, a vnúčikovi som robila na obed zemiak, asi za PL mu zvýšilo, ľúto mi bolo vyhodiť to, tak som si ho dala do polievky, no super. Práve som mala čerstvo upečený domáci chlebík, vieš si to predstaviť. Manželovi sa tiež ľúbila. Ďakujem za rct, doporučujem každému vyskúšať.
bambulka51
Ja ju robim so sojovými rezancami ale len niekedy.Vyskúšam po tvojom!
bozulka
@bambulka to ma ešte nenapadlo,v čom ich marinuješ v hov.bujóne?.Hoci držky milujem,robím aj z hlívy a je výborná.
lachim
Uvaril som, najedli sme sa celá rodina a bolo to super.
straka1
Naši to majú NAJSAMRADŠEJ ....... na prvý krát bolo vynikajúce-len som pridala ešte korenia ktoré my máme radi a hodia sa tam.
mauosko
Tak pre toto mám rád recepty od chlapov. Žiadne veľké babranie a výsledok ohromujúci. Ešte som nevyskúšal, ale na tomto nemôže byť nič zlé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia