Exotické filé s karí omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.
  2. Filé posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme po PL oleja a masla. Filé na miernom plameni opečieme z oboch strán, pridáme paradajky a udusíme domäkka. Polievame výpekom.
  3. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku za stáleho miešania pridáme karí korenie, krátko opražíme a rozriedime vývarom alebo prípadne vodou.
  4. Za stáleho miešania prilejeme sladkú smotanu a varíme, kým omáčka nezhustne. Podávame s omáčkou, uvarenými cestovinami alebo zemiakmi posypanými žeruchou alebo petržlenovou vňaťou.