Ovocný pohár

Eton mess s lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky, keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame kryštálový cukor. Vyšľaháme na tuhú penu, naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé pusinky. Pečieme hodinu pri 100 °C. Snehové pusinky necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme na kúsky.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.
  3. Pripravíme poháre (napr. 12 ks s objemom 120 ml) a vrstvíme v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky a ovocie. Nakoniec ozdobíme kúskami čerstvého ovocia.