Ovocný pohár
Eton mess s lesným ovocím
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup- Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky,
keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame kryštálový
cukor. Vyšľaháme na tuhú
penu, naplníme do cukrárskeho
vrecka a na plech vyložený
papierom na pečenie robíme
malé pusinky. Pečieme hodinu pri 100 °C. Snehové pusinky necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme
na kúsky.
- Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.
- Pripravíme poháre (napr. 12 ks s objemom 120 ml) a vrstvíme
v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky
a ovocie. Nakoniec ozdobíme kúskami čerstvého ovocia.
|