Foto: hviezdickaz
U nás doma veľmi obľúbené a chutné rezy. V recepte sú suroviny uvedené klasicky na celý koláč, ja som však robila z polovičnej dávky Zobraziť celý popisU nás doma veľmi obľúbené a chutné rezy. V recepte sú suroviny uvedené klasicky na celý koláč, ja som však robila z polovičnej dávky . :o)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 lyžičky |
|
Krém : | |
500 ml |
|
2 ks |
|
125 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
,alebo nastrúhaná čokoláda |
|
Postup
-
1
hrnček - 250 ml. Cesto : všetko zmiešame ,vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 - 35 min. / 180 st. Upečený plát necháme vychladnúť.
-
2
Nachystaný puding uvaríme , necháme vychladnúť, občas premiešame.
-
3
Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom do peny.Do masla po lyžiciach zašľaháme puding a kyslú smotanu.
-
4
Krém natrieme na vychladnuté cesto. Postriekame rozpustenou alebo posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.
-
5
Pridávam ešte obrázok - v priereze.
Bol raz jeden nanuk bez paličky,
ktorý ľúbili detičky.
Čokoládou obliaty,
zababral nás až po päty.
Tak - nanuk Eskimo nesmrteľným zostal
a do receptov na Vareche sa dostal.
@hubata ,ty si hotový básnik.To aj k iným by so mohla...
a tiez dakujem aj ostatnym za komentariky :o)
na ňom nič nezbabrem. Je veľmi jednoduchý a tak by sa mal vydariť.
ďakujem za recept.
čo povieš,tú plnku by som chcela urobiť z celej,nespadne?neskúšala si to tak?