Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 15. augusta 2011

Nevedela som čo urobím s egrešami tak som upiekla koláčik a pridala som k tomu aj trochu rebarbory.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
250 g alebo maslo
200 g
2
1/2 bal.
200 ml vlažné
1 PL
Plnka:
500 g
2 ks
1
 podľa chuti
 .nastrúhaná
400 g
100 g ošúpaná
1 na potretie




Postup

  1. 1

    egreše očistíme a umyjeme, rebarboru ošúpeme nakrájame na kocočky a umyjeme

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si ingrediencie a na doske vypracujeme cesto.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelíme ho na dve polovice a na chvíľu odložíme do ladničky.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme plnku. Z tvarohu, cukru, žĺtkou a vyšľahaných bielkou.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 4
  5. 5

    Zmes vymiešame do hladka, pridáme nastúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a mletú škoricu. Zľahka premiešame.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 5
  6. 6

    Jeden plát cesta vyberieme z ladničky vyvaľkáme a na valčeku prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dáme papier na pečienie.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 6
  7. 7

    Cele cesto popritláčame prstami na celý plech.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 7
  8. 8

    Na vrch rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 8
  9. 9

    Na plnku poukladáme egreše a rebarboru. Kto má rád sladší koláč môže posypať ovocie ešte vanilínovým cukrom.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 9
  10. 10

    Z ladničky vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme a prikryjeme druhým plátom a dobre popritláčame.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 10
  11. 11

    Povrch koláča potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. 15-20 min podľa potreby.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 11
  12. 12

    Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.

    Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom - obrázok 12

Diskusia k receptu

klaura
ten vyzerá mňáááám ... hneď by som si dala ... takéto pečiem rada, preto ukladám (
tatranka
Fajnučky ovocný koláčik.A tvaroh k tomu,príma kombinácia.
evanaaa
Ešte si mala egreše? Ja som ich ani nevidela a pritom ich mám rada, takže na takýto dobrý koláčik by som si musela počkať do budúcej úrody alebo dať iné ovocie. Len by som ten hrudkový tvaroh trochu premiesila, aby bol hladký, ale veď je to aj jedno, keď sa to upečie. Takže, zatiaľ si iba ukladám do KK, možno sa tie egrešky doň niekedy nájdu.
jerica
tak tomu sa oniká , krása a precíznosť,veľmi ma oslovil koláčik , ak bude času určite spravím,nateraz odložím do MKK:-)
jerica
kliknem a čo som chcela napísať ostalo nenapísané,prečo si cesto dávaš na valček , ja si cesto spravím rovno na papier alebo na fóliu , tak vyvaľkané cesto prenesiem do plechu a vrchné cesto tak isto , cesto položím na vrchné s papierom a pomaly papier stiahnem z cesta ,niekde to mám v mojich receptoch, jablkové pyté.
hanach
krása, krása ešte egrešky len dozrievajú, ale ukladám pre istotu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia