Nevedela som čo urobím s egrešami tak som upiekla koláčik a pridala som k tomu aj trochu rebarbory.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 250 g alebo maslo |
|
| 200 g |
|
| 2 |
|
| 1/2 bal. |
|
| 200 ml vlažné |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| .nastrúhaná |
|
| 400 g |
|
| 100 g ošúpaná |
|
| 1 na potretie |
|
Postup
-
1
egreše očistíme a umyjeme, rebarboru ošúpeme nakrájame na kocočky a umyjeme
-
2
Pripravíme si ingrediencie a na doske vypracujeme cesto.
-
3
Rozdelíme ho na dve polovice a na chvíľu odložíme do ladničky.
-
4
Medzitým si pripravíme plnku. Z tvarohu, cukru, žĺtkou a vyšľahaných bielkou.
-
5
Zmes vymiešame do hladka, pridáme nastúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a mletú škoricu. Zľahka premiešame.
-
6
Jeden plát cesta vyberieme z ladničky vyvaľkáme a na valčeku prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dáme papier na pečienie.
-
7
Cele cesto popritláčame prstami na celý plech.
-
8
Na vrch rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku.
-
9
Na plnku poukladáme egreše a rebarboru. Kto má rád sladší koláč môže posypať ovocie ešte vanilínovým cukrom.
-
10
Z ladničky vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme a prikryjeme druhým plátom a dobre popritláčame.
-
11
Povrch koláča potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. 15-20 min podľa potreby.
-
12
Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu