Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom
Autor receptu: zabiatko66
Nevedela som čo urobím s egrešami tak som upiekla koláčik a pridala som k tomu aj trochu rebarbory.
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- egreše očistíme a umyjeme, rebarboru ošúpeme nakrájame na kocočky a umyjeme
- Pripravíme si ingrediencie a na doske vypracujeme cesto.
- Rozdelíme ho na dve polovice a na chvíľu odložíme do ladničky.
- Medzitým si pripravíme plnku. Z tvarohu, cukru, žĺtkou a vyšľahaných bielkou.
- Zmes vymiešame do hladka, pridáme nastúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a mletú škoricu. Zľahka premiešame.
- Jeden plát cesta vyberieme z ladničky vyvaľkáme a na valčeku prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dáme papier na pečienie.
- Cele cesto popritláčame prstami na celý plech.
- Na vrch rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku.
- Na plnku poukladáme egreše a rebarboru. Kto má rád sladší koláč môže posypať ovocie ešte vanilínovým cukrom.
- Z ladničky vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme a prikryjeme druhým plátom a dobre popritláčame.
- Povrch koláča potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov.
15-20 min podľa potreby.
- Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom.
Dobrú chuť.