Egrešovo-rebarborový koláč s tvarohom

Autor receptu: zabiatko66

Nevedela som čo urobím s egrešami tak som upiekla koláčik a pridala som k tomu aj trochu rebarbory.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. egreše očistíme a umyjeme, rebarboru ošúpeme nakrájame na kocočky a umyjeme
  2. Pripravíme si ingrediencie a na doske vypracujeme cesto.
  3. Rozdelíme ho na dve polovice a na chvíľu odložíme do ladničky.
  4. Medzitým si pripravíme plnku. Z tvarohu, cukru, žĺtkou a vyšľahaných bielkou.
  5. Zmes vymiešame do hladka, pridáme nastúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a mletú škoricu. Zľahka premiešame.
  6. Jeden plát cesta vyberieme z ladničky vyvaľkáme a na valčeku prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dáme papier na pečienie.
  7. Cele cesto popritláčame prstami na celý plech.
  8. Na vrch rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku.
  9. Na plnku poukladáme egreše a rebarboru. Kto má rád sladší koláč môže posypať ovocie ešte vanilínovým cukrom.
  10. Z ladničky vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme a prikryjeme druhým plátom a dobre popritláčame.
  11. Povrch koláča potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. 15-20 min podľa potreby.
  12. Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.