Edkova narodeninová torta

Autor receptu: maryka

Tento recept robím už veľa rokov a je súčasťou takmer každej rodinnej oslavy. V lete je veľmi chutná aj schladená.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ak dno tortovej formy nevyložíme namočenými piškótami, môžeme upiecť piškótu z 2 vajec(2 vajcia, 2 lyžice vody,7o g cukru,95 g polohrubej múky,trošku prášku do pečiva).Môžeme potrieť lekvárom. Bok vyložíme piškótami, ktoré sme namáčali v mlieku (môžeme pridať 2 lyžice granka) s rumom.
  2. Potom v hrnci rozšľaháme mlieko, vanilkový cukor, cukor, dve žltka (môžeme pridať lyžičku zlatého klasu) a uvaríme na hustejší krém.
  3. Do vody dáme napučať želatínu.
  4. Vyšľaháme smotanu. Do žltkového krému (schladeného), pridáme rozpustenú želatínu. Túto zmes potom zľahka zapracujeme do vyšľahanej smotany.
  5. Túto šľahačkovú zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy. Zdobíme ovocím. Necháme ztuhnúť 8 - 10 hodín.