Edkova narodeninová torta
Autor receptu: maryka
Tento recept robím už veľa rokov a je súčasťou takmer každej rodinnej oslavy.
V lete je veľmi chutná aj schladená.
Postup
- Ak dno tortovej formy nevyložíme namočenými piškótami, môžeme upiecť piškótu z 2 vajec(2 vajcia, 2 lyžice vody,7o g cukru,95 g polohrubej múky,trošku prášku do pečiva).Môžeme potrieť lekvárom.
Bok vyložíme piškótami, ktoré sme namáčali v mlieku (môžeme pridať 2 lyžice granka) s rumom.
- Potom v hrnci rozšľaháme mlieko, vanilkový cukor, cukor, dve žltka (môžeme pridať lyžičku zlatého klasu) a uvaríme na hustejší krém.
- Do vody dáme napučať želatínu.
- Vyšľaháme smotanu. Do žltkového krému (schladeného), pridáme rozpustenú želatínu.
Túto zmes potom zľahka zapracujeme do vyšľahanej smotany.
- Túto šľahačkovú zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy. Zdobíme ovocím.
Necháme ztuhnúť 8 - 10 hodín.