Foto: alena45
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia. Robí sa z drobného ovocia, často lesných Zobraziť celý popisVarenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia. Robí sa z drobného ovocia, často lesných jahôd a iných lesných plodov. Kedysi mi ho vozievala sestra a lyžičkou som si varenie dávala na maslovú hrianku alebo chlieb. Rusi si ho pridávajú do čaju, alebo ho pojedajú len tak ako sladkosť.
Postup
-
1
Uvaríme sirup z vody a cukru.
- 2
Do horúceho sirupu nasypeme vykôstkované višne, povaríme 2 minúty, snažíme sa pozbierať penu a odstavíme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, to trvá niekoľko hodín. Tento úkon s varením na 2 minúty opakujeme ešte najmenej dvakrát. Ak sirup nehustne, tak aj viackrát.
- 3
Hustotu vyskúšame tak, že sirup kvapnutý na nechet nemá stekať.
- 4
Horúci džem naplníme do fliaš a dáme do deky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skusil to niekto urobit aj z miesaneho ovocia ? To by mohli byt zaujimave chute...
vďaka..že si ma sem priviedla..idem variť z jahôd..
už som robila "varenie" z jahôd..včera zo vtáčej čerešne ..višne dozrievajú-budú sa variť dľa teba..zapáčilo sa mi to..vďaka..:-)
Dakujem za komentar. Tento rok som tak robila ciernu morusu, zostala pekne v celku, parada hlavne na ochutenie tvarohu pre mna.raznickovy vyber obcas robim, zatial na dzem, nikto netusi, co v nom je☺