Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy
pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od
babky ♥
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
- Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
- Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku.
(Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).
- Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.
- Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.
- Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem.
http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html
- Čerešňový
- Jahodový
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html
- Dobrú chuť!