Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥

10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
  2. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  3. Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
  4. Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku. (Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).
  5. Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.
  6. Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.
  7. Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem. http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html
  8. Čerešňový
  9. Jahodový http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html
  10. Dobrú chuť!