Dvojfarebný veniec alebo bábovka s čokoládou

Autor receptu: monnikka

Toto je u nás obľúbená klasika, ktorá nikdy nesklame, mám mnoho receptov na bábovku, ale táto u nás vyhrala, pekávam ju často už dobrých desať rokov, dcéram ju vždy pribalím na výlet či na privát, je jednoduchá a každému, kto ju skúsil, chutila.

Postup

  1. Vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, striedavo pridávame olej a vodu,potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a štipky soli. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy /ja potieram olejom a vysypem strúhankou alebo grísom t.j. detskou krupicou/, do druhej polovice cesta primiešame cca 2 polievkové lyžice kakaa a nalejeme nepravidelne do bledého cesta. Na povrch cesta pokladieme posekanú čokoládu, dáme piecť približne na 45 minút na 180 st., skúsiť špajdlou či je dobre upečená.