Dvojfarebný pšenovník

Autor receptu: danda3

Alebo ako si zamaškrtiť bez výčitiek.☺

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrnček pšena (cca 270 g) prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou - netreba sparovať, nemala som ho nikdy horké - zalejeme 2 hrnčemi vriacej vody, pridáme štipku soli a trošku oleja. Dusíme 15 minút bez miešania ako ryžu.
  2. Vajcia si vyšľaháme do peny, postupne pridáme med, potom maslo veľkosti orecha a nakoniec arašidové maslo. Pridáme uvarené pšeno, nesmie byť horúce. Premiešame, ak je málo sladké, dosladíme ešte medom. pridáme za hrsť nasekaných orechov, dala som lieskovce a pokrájané datle.
  3. Polovicu masy dáme do keramickej misy (21 x 25 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej mletými orechami, uhladíme. Do druhej polovice dáme karob a premiešame a dáme na prvú vrstvu, utlačíme, vrch opäť posypeme sekanými orechami.
  4. Pečieme na 180°C cca 30 minút. Krájame úplne vychladnuté.