Foto: ancicka
Recept z babičkinho receptára. Vynikajúci, chutný, jemný tvarohový zákusok. Vhodný pre tých, čo nemajú sladké zákusky radi. Pôvodne v recepte je iba popraškovaný pr. Zobraziť celý popisRecept z babičkinho receptára. Vynikajúci, chutný, jemný tvarohový zákusok. Vhodný pre tých, čo nemajú sladké zákusky radi. Pôvodne v recepte je iba popraškovaný pr. cukrom, no ja som zvolila bielú čokoládu. Tá zákusku dodala príjemnú chuť.
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
300 g |
|
160 g |
|
170 g |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2 -3 PL |
|
Svetlé cesto: | |
150 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
Na plnku: | |
podľa chuti |
|
800 - 1000 g |
|
2 - 3 ks |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cestá.
-
2
Biele cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu, položíme ho na pomastený plech, na cesto rozotrieme lekvár.
-
3
Pripravíme si tvarohovú plnku.
-
4
Tmavé cesto rozdelíme na polovicu. Na svetlé cesto, potreté lekvárom dáme jednú polovicu vyvaľkaného cesta, na ňu rozložíme tvaroh, na tvaroh dáme druhu polovicu cesta a popicháme husto vidličkou. Upečieme.
-
5
Upečený vychladený koláč polejeme bielou čokoládou a necháme stuhnúť.
-
6
Potom pokrájame na rezy.
@kukulienka ,dík za komentík.
Už som ale nevydržala dlhšie čakať a včera som ho upiekla. Vrch som pokvapkala citrónovou polevou, jednoducho som zmiešala práškový cukor s citrónovou šťavou. Jeeeejda ... to je ale dobrota! Na druhý deň je hádam ešte aj lepší. Zobrala som pár kúskov na oslavy karnevalu a všetkým veľmi chutil.
Ďakujem za recept, určite ho budem robiť častejšie, hlavne teraz, keď už viem, že je to recept na veľký plech! :-)))