Dvojfarebné škoricové klbká

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. decembra 2011
Dvojfarebné škoricové klbká
Foto: alexdidi

Výborných koláčikov na vianočné pečenie je tu neúrekom,ale ak by ste si ešte stále nevedeli vybrať,tak tu je ďalší recept na inšpiráciu.....

45ks
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
200 g (tuk)
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky,cukrov,masla,škorice a vajca spracujeme cesto.Rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame vanilkový puding a do druhej kakaový.Dáme do chladničky odležať aspoň na hodinu.

  2. 2

    Potom lisom na cesnak vytláčame kĺbka.Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre.Ešte teplé môžeme poprášiť práškovým cukrom.

    Dvojfarebné škoricové klbká - obrázok 2
  3. 3

    Pridávam foto môjho starého dobrého lisu na cesnak,aby ste si prípadne mohli porovnať.Ináč tu je aj jeho story:priniesla si ho moja babka z USA,ktorá tam žila celé roky.Zdedila ho moja mamka a ja som ho od nej vydrankala na výmenu.Taraz ho už drankajú odomňa moje dcéry,ale mám ich dve tak ktorej ho dať?Tak je stále u mňa.To je vzácny kúsok,však?Keď tak rátam,tak má aspoň 50rokov.

    Dvojfarebné škoricové klbká - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdenka1009
Chutnučké klbka...a ten lis na cesnak dobrý nápad, určite vyskúšam.
matata1
Vyzerajú ako keď sme v detských časoch zmotávali zvyšky vlny...
hubarka35
no ja nemám taký lis z velkýma okama-asi by mi to šlo tažko..ale niečo vymyslím-páčia sa mi klbká...
alexdidi
Ďakujem a som rada,že sa vám kĺbka páčia...@elisticka ,nebola to fuška,ide to dosť rýchlo.Na porovnanie,vykrajovanie je zdĺhavejšie.
agitka
krásne a aj chutné, podobné keksom Esíčka, mám to odskúšané, tiež ich budem robiť :-) deťom veľmi chutia
hubata
Tak takúto nezvyčajnú fazónu som na koláčiku ešte nevidela. Kým som začala čítať, myslela som že to je nejaké mäso. Tiež mám len taký malý lis na cesnak......
staska
asi ich urobim, bude to nečo inne ale sa obavam že dost pracne/to vytlačanie cez lis/diky za receptik
slavka11
tento receptik som videla na apetitonline.cz a uz tam som si ho ulozila do kucharky je to zaujimave a nieco netradicne na stole medzi lineckymi, medovnikmi a rozkami
zdezda
jéj, aké milé, vyskúšam ich cez môj malý lis na cesnak, veď sa snáď v tej rúre zväčšia :-)
mariaklara
Tak to je ozaj zaslúžená robota cez ten lis. Ja to asi tento rok nebudem, lebo mám boľavú ruku (upchatý karpálny kanálik ). Uložím na ďalší rok.
bonka6
su skvele uz som ich robila z dobreho jedla.Dakujem zachranila ste ma .-) Moja svagrina chce recept,ale kym by som ho nasla cca v 30 casopisich,tak sa mi nechce hladat. Vdaka Vam ho uz ma na maili :-)
valeri
No veľmi zaujímavé a určite aj dobré. Môžeš napísať, aké veľké su tie koláčiky? Ja mám len taký klasický maličký lis na cesnak- stará klasika, neviem si predstaviť ako by som to s nim robila. Škoda, že si nenafotila aj výrobu :-))
mijaita
@mariaklara , karpalny tunel je svinstvo, az uz to nebudes moct vydrzet, operace bude nezbytna , pak si budes hubovat, zese nesla driv. Ta uleva !!!!! Ja uz v ruce neunesla ani noviny, kdyz jsem se sevrenym pozadim o operaci sla pozadat :-)
martamm
Ja ich robievam na lise s malymi otvormi, vobec to nevadi...
alexdidi
@valeri ,koláčiky sú v priemere asi3,5cm,aspoň ja som ich také robila......vôbec som nemyslela,že bude o ne taký záujem a po takom množstve krásnych vianočných špecialít sa mi ani nechcelo fotiť....
anykama
Dˇakujem za recept ,určite sa páči nielen deťom.Vynikajúci nápad
marijanka712
dobrý nápad a čo tak lis na zemiaky? aj s tým to pôjde ukladám....máš ich krásne už len tak k ním nejakeho kocúra....
ursula4
prosím ťa,to 3,5 cm klbko máš z jedného stlačenia alebo na viac krát?
alexdidi
@ursula ,z jedného stlačenia,ale môj lis je trochu väčší a aj otvory na ňom sú väčšie.Dcéra má o dosť menší aj otvory menšie,tak na takom bude treba asi na dvakrát.
irenaw
poznám a môžem len odporučiť, ide to veľmi rýchlo a sú chutné, krehké, mňam
babav
@alexdidi , su krasne ,len si neviem prestavit ako ich budem tlacit
cez moj miniaturny cesnakovy lis ,ale pokusim sa...potrebujem vediet
hmotnost pudingu v jednom sacku.... mame tu ine balenie ako u vas.....Dakujem!
arasidka
A tak prehutujem, prehutujem, až sa mi z hlavy parí.... vari!
Nuž , dievčence moje, a čo to tak vytlačiť z miešku na zdobenie torty, ha? Alebo vziať pevné igelitové vrecúško, roh jemne vystrihnúť a ideme na to - dobrá gazdiná si musí vždycky poradiť.Keď sme boli mladé, neboli také všelijaké fajnovosti na pečenie, hádam si to pamätáme ešte, že?
Ja si to moje tlačítko na cesnak si neviem predstaviť, ako by som z toho niečo robila! Recept ma zaujal, páči sa mi to a vyskúšam. Milujem takéto jednoduché veci.
tetuska
ja si tiež neviem predstaviť, ako to budem pretláčať na lise na cesnak...
alexdidi
@babav ,puding má 40 alebo 45g.Aspoň moje tak mali.@arasidka ,hmota sa dá samozrejme vytláčať rôzne,ale tu je zaujímavé práve to,že sa tvoria akoby kĺbka z vlny.
betka11
@alexdidi máš ich vydarene, pečiem aj aj a odporúčanie pre ostatne varechačky ak máte lis na pečivo(sušienky) tak môžte použiť tuto pomôcku su trošku väčšie ale na kráse im to neuberie
cinkla
Aj ja som z tohoto receptu prekvapena. Take dobre napady !
alexdidi
Dievčatá,pridala som foto aj príbeh môjho vzácneho lisu na cesnak....
bibia1
veľmi nápadité, už sú uložené - ďakujem
tinca
to je teda supre nápad ešte aj lis na cesnak má robotu pri pečení,vydarené klbôčka:)


teriqe
dnes som robila :) dobre su, take keksikove :)))
izabella929
krásne sú. ja som si to uľahčila, ale recept mám z Maďarskej stránky...tam boli takto ako mám ja.-)) už sme ich skoro pojedli, zajtra asi musím piecť znova..-))
izabella929
hm..je to podobné cesto, len by ma zaujímalo, ako si robila tie špagáty, lebo mne sa to cesto nedalo šúľať...zrejme tá celá dávka pudingu to robí, neviem...
izabella929
aha, takže lis na cesnak, ale taký zase ja nemám.-))dnes sme špekulovali nad tým, ako by sme tie špagáty inak vytvorili...
alexdidi
@izabella929 ,neviem ti veru poradiť ako ináč urobiť tie špagátiky,ale s tým lisom to išlo rýchlo,tak asi je to ten najlepší spôsob.
mirja
veľmi ma to nadchlo, tak som to hneď začala robiť a mne sa to porozlievalo, prečo?
1x iva186
alexdidi
´@mirja ,ja som ich robila prvýkrát a nestalo sa mi to,ale myslím,že by to mohlo byť tým,že si mala veľmi ohriate a tým mäkké cesto od rúk.Niekedy sa to stáva pri takýchto cestách,keď ich dlhšie spracúvame.Vtedy treba dať cesto do chladu aspoň na 1/2 hodiny až hodinu a až potom s ním pracovať ďalej.
maartina
upečené, sú výborné ...s tým lisom je to fakt výborný nápad a vyše je to aj hračka :)
nusike
skvelé, chutné, jednoduché aj pre začiatočníka ako som ja :)
slavka11
su super ale rodinke chutia biele. Takze na rok robim iba biele a mozno skusim dat karamelovy puding a tam nedam skoricu
baruuuvka
kolaciky su vinikajuce len ces to pretlacatkoislo cesto dost tazko tak zapracovala fantazia a cez nejaku formu na zdobenie vznikli ruze :) ale nasim to chuti a brat mam donutil robit dalsie aj na silvestra :) chuti to fakt dobre :)
cica2
fíííha, to úžasne vyzerá, peknučké klbká:-))
niniatko
tieto klbká som robila posledné dva roky na vianoce, chutili každému, i keď mám trochu iný recept (bez pudingu) a klbká robím na elektrickom mlynčeku na mäso :)
vegetariankajana
Klbka vyzeraju nadherne a pokial som citala komentare, tak mi napadlo, ze co tak cez mlyncek na maso a aha, posledny komentar a tiez ze mlyncek, ale ja mam len rucny, tak to skusim na nom...
alexdidi
vegetariankajana,malo by to ísť na mlynčeku s malými otvormi,len to budú asi vačšie kĺbka.Vyskúšaj.
lenica89
práve som ich dorobila,a musím povedať mňaaaam :) lahko,rýchlo a hlavne chutno..a ten lis na cesnak ma prekvapil,aka je to dobrá vec !! :D
alexdidi
Teší ma,že sa kĺbka páčia a hlavne chutia.Ja sa na ne ešte len chystám...
lubik07
tak a mam nove kolaciky na Vianoce...urcite urobim ;)
dobrotky
boly dobre ale radsej ich dat do chladnicky na chvilu a potom ich dat piect
používateľ nemá avatar
evk
evk
Dakujem za receptik , dnes som ich robila su super :-D ( Robila som na dva krat . Z prvej davky tolko deti a manzel chutnali , ze zostali len 4 ks ) Este raz dakujem za recept :-)
knapka128
Ja som ich taktiež skušala. Su naozaj dobre. Mne trošku vadi puding v suchych kolačikoch. niniatko vy namiesto puding mate čo kakao?
honestka
medzi dekorativnymi spickami na zdobenie torty dostat kupit spicku "Multi-Opening Decorating" /ma v sebe medzi 8-22 dierok, zalezi od jej velkosti/. napr.
 www.wilton.com/technique/Grass...

= da sa lahko pouzit na tento recept, zdobila som s nou napr. celu tortu Macka, vobec to vyzera zaujimavo. Pokial som ju nemala, pouzivala som tiez lis na cesnak.
skuste si pozriet v obchode pre cukrarske potreby.
mam odskusane a preto som pridala *ky.
Inac tento kolacik Alex je velmi jemny a na tacke urcite zaujme.
buchtinka
Robila som vsetko podla receptu. Cesto som rozdelila na dve casti. do jednej polovice som vysypala vanilkovy pudingovy prasok, do druhej polovice pistaciovy . farebne neboli odlisne , zafarbene boli len od skorice.
inak chutove vynikajuce!!
alexdidi
@buchtinka , asi vanilkový a pistáciovy pudink sú farebne málo odlišné. Tie moje sú jedny kakaové a tým sa farebne odlišujú od vanilkových.Neskúšala som iné pudingy. Kakaové sa ti nepáčia?
alexdidi
@gskjana , niekomu naozaj vadí v pečive pudingový prášok, iným naopak chutia, lebo sú také krehučké, nuž sto ľudí........
knapka128
Dnes som ich skusala ale bez pudingu. Namiesto dvoch pudingov som dala 40g kakaa. A su tak isto velmi chutne take kakaove. Pre zaujimavost.
baskag
Skvele, robila som presne podla receptu a su chutovo ako Esička,fakt! Dakujem za super recept ;-)
baskag
Ešte ich mám pár kúskov v chladničke a keď ich niekomu ponúknem, každý sa čuduje, ako som ich urobila. Keď poviem "lis na cesnak" tak to sú všetci tak prekvapení! :D
katka78
Už pred rokmi ma zaujali tvoje klbká, konečne prišla príležitosť na ich vyskúšanie. Robila som iba vanilkové, kakaové už mám napečené iné. Hoci som cesto nechala v chlade viac ako hodinu, musím povedať, že sa mi nerobili jednoducho. Cesto rýchlo mäkne, čo je fajn, keď je treba pretláčať cez lis na cesnak, ale potom pri pečení už to nerobilo dobrotu. Myslím, že preto sa mi trochu rozliali. Ak ich budem ešte robiť, možno nechám odležať cez noc a dám si záležať aj na tom, aby som v kuchyni mala chladnejšie. Chuťovo mi ale sadli, výborné, výrazne škoricové. Konzistencia nie je ako sušienky (nie sú chrumkavé, ale mäkké). Vďaka za recept @Alexdidi , maj sa pekne ツ


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia