Dvojfarebné škoricové klbká

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. decembra 2011
Dvojfarebné škoricové klbká
Foto: alexdidi

Výborných koláčikov na vianočné pečenie je tu neúrekom,ale ak by ste si ešte stále nevedeli vybrať,tak tu je ďalší recept na inšpiráciu.....

45ks
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
200 g (tuk)
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky,cukrov,masla,škorice a vajca spracujeme cesto.Rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame vanilkový puding a do druhej kakaový.Dáme do chladničky odležať aspoň na hodinu.

  2. 2

    Potom lisom na cesnak vytláčame kĺbka.Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre.Ešte teplé môžeme poprášiť práškovým cukrom.

    Dvojfarebné škoricové klbká - obrázok 2
  3. 3

    Pridávam foto môjho starého dobrého lisu na cesnak,aby ste si prípadne mohli porovnať.Ináč tu je aj jeho story:priniesla si ho moja babka z USA,ktorá tam žila celé roky.Zdedila ho moja mamka a ja som ho od nej vydrankala na výmenu.Taraz ho už drankajú odomňa moje dcéry,ale mám ich dve tak ktorej ho dať?Tak je stále u mňa.To je vzácny kúsok,však?Keď tak rátam,tak má aspoň 50rokov.

    Dvojfarebné škoricové klbká - obrázok 3

Diskusia k receptu

73 komentárov k receptu
Tak takúto nezvyčajnú fazónu som na koláčiku ešte nevidela. Kým som začala čítať, myslela som že to je nejaké mäso. Tiež mám len taký malý lis na cesnak......
tento receptik som videla na apetitonline.cz a uz tam som si ho ulozila do kucharky je to zaujimave a nieco netradicne na stole medzi lineckymi, medovnikmi a rozkami
Tak to je ozaj zaslúžená robota cez ten lis. Ja to asi tento rok nebudem, lebo mám boľavú ruku (upchatý karpálny kanálik ). Uložím na ďalší rok.
su skvele uz som ich robila z dobreho jedla.Dakujem zachranila ste ma .-) Moja svagrina chce recept,ale kym by som ho nasla cca v 30 casopisich,tak sa mi nechce hladat. Vdaka Vam ho uz ma na maili :-)
No veľmi zaujímavé a určite aj dobré. Môžeš napísať, aké veľké su tie koláčiky? Ja mám len taký klasický maličký lis na cesnak- stará klasika, neviem si predstaviť ako by som to s nim robila. Škoda, že si nenafotila aj výrobu :-))
@mariaklara , karpalny tunel je svinstvo, az uz to nebudes moct vydrzet, operace bude nezbytna , pak si budes hubovat, zese nesla driv. Ta uleva !!!!! Ja uz v ruce neunesla ani noviny, kdyz jsem se sevrenym pozadim o operaci sla pozadat :-)
@valeri ,koláčiky sú v priemere asi3,5cm,aspoň ja som ich také robila......vôbec som nemyslela,že bude o ne taký záujem a po takom množstve krásnych vianočných špecialít sa mi ani nechcelo fotiť....
@ursula ,z jedného stlačenia,ale môj lis je trochu väčší a aj otvory na ňom sú väčšie.Dcéra má o dosť menší aj otvory menšie,tak na takom bude treba asi na dvakrát.
@alexdidi , su krasne ,len si neviem prestavit ako ich budem tlacit
cez moj miniaturny cesnakovy lis ,ale pokusim sa...potrebujem vediet
hmotnost pudingu v jednom sacku.... mame tu ine balenie ako u vas.....Dakujem!
A tak prehutujem, prehutujem, až sa mi z hlavy parí.... vari!
Nuž , dievčence moje, a čo to tak vytlačiť z miešku na zdobenie torty, ha? Alebo vziať pevné igelitové vrecúško, roh jemne vystrihnúť a ideme na to - dobrá gazdiná si musí vždycky poradiť.Keď sme boli mladé, neboli také všelijaké fajnovosti na pečenie, hádam si to pamätáme ešte, že?
Ja si to moje tlačítko na cesnak si neviem predstaviť, ako by som z toho niečo robila! Recept ma zaujal, páči sa mi to a vyskúšam. Milujem takéto jednoduché veci.
@alexdidi máš ich vydarene, pečiem aj aj a odporúčanie pre ostatne varechačky ak máte lis na pečivo(sušienky) tak môžte použiť tuto pomôcku su trošku väčšie ale na kráse im to neuberie
krásne sú. ja som si to uľahčila, ale recept mám z Maďarskej stránky...tam boli takto ako mám ja.-)) už sme ich skoro pojedli, zajtra asi musím piecť znova..-))
hm..je to podobné cesto, len by ma zaujímalo, ako si robila tie špagáty, lebo mne sa to cesto nedalo šúľať...zrejme tá celá dávka pudingu to robí, neviem...
´@mirja ,ja som ich robila prvýkrát a nestalo sa mi to,ale myslím,že by to mohlo byť tým,že si mala veľmi ohriate a tým mäkké cesto od rúk.Niekedy sa to stáva pri takýchto cestách,keď ich dlhšie spracúvame.Vtedy treba dať cesto do chladu aspoň na 1/2 hodiny až hodinu a až potom s ním pracovať ďalej.
kolaciky su vinikajuce len ces to pretlacatkoislo cesto dost tazko tak zapracovala fantazia a cez nejaku formu na zdobenie vznikli ruze :) ale nasim to chuti a brat mam donutil robit dalsie aj na silvestra :) chuti to fakt dobre :)
tieto klbká som robila posledné dva roky na vianoce, chutili každému, i keď mám trochu iný recept (bez pudingu) a klbká robím na elektrickom mlynčeku na mäso :)
práve som ich dorobila,a musím povedať mňaaaam :) lahko,rýchlo a hlavne chutno..a ten lis na cesnak ma prekvapil,aka je to dobrá vec !! :D
používateľ nemá avatar
evk
Dakujem za receptik , dnes som ich robila su super :-D ( Robila som na dva krat . Z prvej davky tolko deti a manzel chutnali , ze zostali len 4 ks ) Este raz dakujem za recept :-)
medzi dekorativnymi spickami na zdobenie torty dostat kupit spicku "Multi-Opening Decorating" /ma v sebe medzi 8-22 dierok, zalezi od jej velkosti/. napr.
 www.wilton.com/technique/Grass...

= da sa lahko pouzit na tento recept, zdobila som s nou napr. celu tortu Macka, vobec to vyzera zaujimavo. Pokial som ju nemala, pouzivala som tiez lis na cesnak.
skuste si pozriet v obchode pre cukrarske potreby.
mam odskusane a preto som pridala *ky.
Inac tento kolacik Alex je velmi jemny a na tacke urcite zaujme.
Robila som vsetko podla receptu. Cesto som rozdelila na dve casti. do jednej polovice som vysypala vanilkovy pudingovy prasok, do druhej polovice pistaciovy . farebne neboli odlisne , zafarbene boli len od skorice.
inak chutove vynikajuce!!
@buchtinka , asi vanilkový a pistáciovy pudink sú farebne málo odlišné. Tie moje sú jedny kakaové a tým sa farebne odlišujú od vanilkových.Neskúšala som iné pudingy. Kakaové sa ti nepáčia?
Ešte ich mám pár kúskov v chladničke a keď ich niekomu ponúknem, každý sa čuduje, ako som ich urobila. Keď poviem "lis na cesnak" tak to sú všetci tak prekvapení! :D
Už pred rokmi ma zaujali tvoje klbká, konečne prišla príležitosť na ich vyskúšanie. Robila som iba vanilkové, kakaové už mám napečené iné. Hoci som cesto nechala v chlade viac ako hodinu, musím povedať, že sa mi nerobili jednoducho. Cesto rýchlo mäkne, čo je fajn, keď je treba pretláčať cez lis na cesnak, ale potom pri pečení už to nerobilo dobrotu. Myslím, že preto sa mi trochu rozliali. Ak ich budem ešte robiť, možno nechám odležať cez noc a dám si záležať aj na tom, aby som v kuchyni mala chladnejšie. Chuťovo mi ale sadli, výborné, výrazne škoricové. Konzistencia nie je ako sušienky (nie sú chrumkavé, ale mäkké). Vďaka za recept @Alexdidi , maj sa pekne ツ



Pridaj komentár k receptu: