Dusený granatír (fotorecept)
Autor receptu: jody
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa
stretla s prípravou, kde sa surové zemiaky dusia. A tak reku, skúsim. Nebol zlý, to určite nie,
ale pre mňa granatírom zostane ten môj z domu naučený a tento som si nazvala dusený...
:-)
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opečieme veľkú cibuľu, prípadne dve, do ružova.
- Pridáme na kolieska nakrájané surové zemiaky a opekáme ďalej.
- Prisypeme na prúžky nasekaný cesnak a zasa opekáme ďalej.
- Posolíme, posypeme vňaťou.
- Pridáme obe papriky, znížime teplotu a necháme ich sa vyfarbiť.
- Podlejeme horúcou vodou a za občasného premiešania uvaríme (udusíme) do mäkka.
- Voda by sa mala takmer úplne vyvariť, prípadne zdusiť na trochu šťavy.
- Osobitne uvaríme cestovinu, tentoraz kolienka a pridáme ich scedené, ale neprepláchnuté, do hotových zemiakov.
- Naložíme tanier kopcom a baštíme.
- K môjmu klasickému granatíru podávam kyslé oharky, ale toto mi chuťovo viac pripomína krumpliguláš a k tomu mi zasa pasuje kyslá smotana, tak som to jedla s ňou. Skúste, tak či tak. Dobrú chuť.