Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou

dorenika - fotkadorenika, 28. januára 2013
Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou
Foto: dorenika

Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
5 PL
1 kg
3 PL
4 PL
10 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Udusíme si maso nakrájane na kocky. Do alobalu dáme mrkvu ku ktorej pridáme maslo,soľ,korenie,tymián,kmín a zeleninový vývar a 10 strúčikov cesnaku nelúpaných.Uzavrieme ako kapsičku a dáme piecť na 220 stupňov na 30min.

  2. 2

    Uvarený kafriol zľahka premixujeme a pridáme maslo,syr a korenia a soľ.Keď je mrkva hotová vyberieme upečené cesnaky a vytlačíme ich do kaše. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

arasidka
Dorenika, zapáčilo sa mi to karfiolové pyré, mám to v pláne urobiť v tieto dni, možno už zajtra.
gionima
Vyzera to chutne,ale toho cesnaku neni vela?alebo strati svoju "silu" po upeceni?Ja mam cesnak rada len ci to bude aj synovi voniat :-) vyskusam aj na pyre som zvedava.
dorenika
@gionima on po upeceni neni stiplavy ale sladky a taky kremovy urcite nieje vela ja by som zvladla aj viac:)
jamarlen
@dorenika , dnes som našiel tento úžasný recept na skvelé menu…
mám výhrady k alobalu, dalo by sa pripraviť aj v papieri na pečenie, či menšom hrnci s pokrievkou?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha