Dusená hlávková kapusta

diabambulka - fotkadiabambulka, 28. augusta 2011

Existuje veľa spôsobov ako pripraviť chutnú kapustu k mäsku a tu je jeden z nich :-)

5-6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame, vložíme do väčšej misky, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu a orestujeme, zalejeme hrnčekom vody a dusíme 15-20 minút. Pootom pridáme na jemno nastrúhané zemiaky , dosolíme, dochutíme vegetou a dusíme ďalších 10 minút. Podľa potreby dolejeme vodou ( alebo bielym vínom ). Na konci dusenia kapustu môžeme dokysliť.

Diskusia k receptu

dajanca
hmmmm.... to musí byť dobrota.... vyskúšam :-)
evanaaa
Robím podobne, len nakrájam na pásiky jednu papriku a aj na tú cibuľku dám trochu mletej červenej, len dusím dlhšie a okrem octu aj osladím. Robievela som ju na karameli, len keď už cukor nemôžem, tak len takto. A na konci ju zahustím tým zemiakom.
mares
Ja takúto kapustu robievam tiež, ale z kyslej kapusty. A k tomu pečené mäsko, mňam, mňam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia