Dúhové marcipánové pralinky
Autor receptu: veggie
16-20 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Trstinový cukor si v mixéri alebo v robote rozmixujeme na prášok. Mandle pomelieme v kuchynskom robote, pridáme cukor a poriadne zamiešame.
- Do mandlí postupne primiešavame vodu, šťavu z citróna, javorový sirup a mandľový extrakt. Mala by vám vzniknúť hustá lepivá hmota, z ktorej vypracujte bochník a nechajte cca. 20 minút chladnúť v chladničke.
- Vychladnutý marcipán rozrežeme na šesť rovnakých častí. Každú z nich nafarbíme jednou farbou. Ja používam gelové farby Wilton.
- Marcipánové guľky vložíme do uzatvárateľných sáčkov a dáme na 30 minút do chladničky.
- Marcipán v sáčkoch rozvaľkáme na tenké pláty a znovu dáme vychladiť.
- Pláty opatrne vyberieme zo sáčkov a poukladáme na seba. Jemne prejdeme valčekom na cesto, aby sa nám spojili do kopy. Rozrežeme na kocky, cca 4x4cm. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pripravíme si plech s papierom na pečenie/ desiatovým papierom. Marcipánové kocky namáčame do čokolády a ukladáme na papier a necháme chladnúť, kým čokoláda nestuhne.
|