Drožďová nátierka

tinca - fotkatinca, 8. februára 2010

Mám rada nátierky, dajú sa pripraviť do zásoby a jedna z mojich obľúbených je aj táto. Posúďte sami.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 stručik
2 PL
3 ks
1 lyž.




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, speníme na oleji /najprv cibuľu až potom cesnkak, aby nezhorkol/, pridáme rozdrobené droždie a opražíme doružova.

  2. 2

    Potom zmes osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, rozšľahané vajcia a miešame kým nestuhnú.

  3. 3

    Nakoniec nátierku ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s bagetkou, alebo s chlebom. Výborná je teplá, ale ak zostane aj zastudena.

Diskusia k receptu

komodor
Robím ju presne rovnako a skutočne nemá chybu.
sovka62
Robievam inú, ale skúsim aj túto. Droždie mám rada v každej podobe, surové, v nátierkach, v polievkach.
tinca
Pridaj aj tvoju Sovka, ja rada vyskúšam aj inú.
klaura
Tinca, pôvodne som robievala presne túto čo ty, ale od istého času topený syr tvorí u nás základ každej nátierky. Skúsila som a chutila :).
ahoj
tinca
Díky krajanka Klauri, vyskúšam. Aký presne používaš tavený syrček ??? Určite to musí byť dobré, keď to máš vyskúšané. Ahojky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia