Foto: svedka
Tradičné švédske čajové pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Ingrediencie zmiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vytvarujeme do valcov a rozdelíme na rovnaké kúsky. Z kúskov potom vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha.
- 2
Rúru vyhrejeme na 150 °C. Guľôčky rozložíme na plech s papierom na pečenie s väčším odstupom. Pečieme presne 20 minút.
- 3
Ja som pridala do mojich aj farbivo a arómy - hruška a jahoda. Originál sú čisto vanilkové. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Správne upečené sa riadne mrvia, sú krehké a vnútri jemne duté, rozplývajú sa...
- 4
Náhradou za hydrogénuhličitan amónny môže byť aj prášok do pečiva - ale dvojité množstvo. Nie je to však úplne ono...
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tomu rozumiem :)))