Tradičné švédske čajové pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
400 ml |
|
300 ml |
|
1 KL (Salajka, jelenia soľ) |
|
100 ml |
|
100 g (alebo margarín) |
|
1 bal. |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ingrediencie zmiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vytvarujeme do valcov a rozdelíme na rovnaké kúsky. Z kúskov potom vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha.
- 2
Rúru vyhrejeme na 150 °C. Guľôčky rozložíme na plech s papierom na pečenie s väčším odstupom. Pečieme presne 20 minút.
- 3
Ja som pridala do mojich aj farbivo a arómy - hruška a jahoda. Originál sú čisto vanilkové. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Správne upečené sa riadne mrvia, sú krehké a vnútri jemne duté, rozplývajú sa...
- 4
Náhradou za hydrogénuhličitan amónny môže byť aj prášok do pečiva - ale dvojité množstvo. Nie je to však úplne ono...
Tiež sušienky:
Ďalšie recepty:
- 2
Tomu rozumiem :)))