Sušienky
Drömmar - švédske čajové pečivo
Autor receptu: svedka
Tradičné švédske čajové pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.
40 porcií |
5 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Ingrediencie zmiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vytvarujeme do valcov a rozdelíme na rovnaké kúsky. Z kúskov potom vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha.
- Rúru vyhrejeme na 150 °C. Guľôčky rozložíme na plech s papierom na pečenie s väčším odstupom. Pečieme presne 20 minút.
- Ja som pridala do mojich aj farbivo a arómy - hruška a jahoda. Originál sú čisto vanilkové. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Správne upečené sa riadne mrvia, sú krehké a vnútri jemne duté, rozplývajú sa...
- Náhradou za hydrogénuhličitan amónny môže byť aj prášok do pečiva - ale dvojité množstvo. Nie je to však úplne ono...