Sušienky

Drömmar - švédske čajové pečivo

Autor receptu: svedka

Tradičné švédske čajové pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.

40
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie zmiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vytvarujeme do valcov a rozdelíme na rovnaké kúsky. Z kúskov potom vytvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha.
  2. Rúru vyhrejeme na 150 °C. Guľôčky rozložíme na plech s papierom na pečenie s väčším odstupom. Pečieme presne 20 minút.
  3. Ja som pridala do mojich aj farbivo a arómy - hruška a jahoda. Originál sú čisto vanilkové. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Správne upečené sa riadne mrvia, sú krehké a vnútri jemne duté, rozplývajú sa...
  4. Náhradou za hydrogénuhličitan amónny môže byť aj prášok do pečiva - ale dvojité množstvo. Nie je to však úplne ono...