Draslíková štvorka - šťava fotorecept

rous5 - fotkarous5, 17. marca 2013
Draslíková štvorka - šťava (fotorecept)
Foto: rous5

Šťava je na prekyslený organizmus, čo má dnes 90% populácie, neutralizuje prekyslenie žalúdočnej šťavy ako aj celého organizmu. Môže sa piť denne.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
100 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mrkvu, zeler, petržlen očistíme. Špenát môže byť mrazený alebo listový-pomletý.

    Draslíková štvorka - šťava (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu rozmixujeme s pridaním vody. Môže sa aj odšťaviť v odšťavovači, šťava má vtedy výraznejšiu chuť.

    Draslíková štvorka - šťava (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

gabikapb
Ukladám, vyskúšam, kedy je najlepšie vypiť tento elixír - nalačno, medzi jedlom, či je to jedno? Ďakujem
neposed
ja si myslim, ze nalacno. Ale aby sa zaludok odkyslil, potrebuje to nejaky cas, niekolko hodin, kedy sa do zaludka nema dostat ziadna potrava, nic. A to by ma zaujimalo, ako dlhy je ten cas rano, aby sa dosiahol efekt. Vie niekto poradit? Dakujem.
rous5
@gabikapb , @neposed myslím že je jedno kedy sa pije šťava, určite ale nie tesne po jedle, to by ani nechutilo....Roky konzumného života spojeného s nevhodným stravovaním, so zlou životosprávou a stresom sa môžu odraziť na zdraví každého z nás. Mnohí ľudia sú presvedčení, že to dokážu „vynulovať“ krátkodobou hladovkou, pôstom, jarnou očistou alebo tzv. detoxikáciou.

Čistenie organizmu od toxínov je však nikdy sa nekončiaci proces. Keby sme do svojho jedálneho lístka pravidelne zaraďovali potraviny s vysokým obsahom vlákniny, probiotík a dodržiavali pitný režim, v podstate by neboli potrebné žiadne pôsty.

Aby sme podporili svoje zdravie treba konzumovať predovšetkým čerstvú alebo šetrne tepelne upravenú zeleninu. Samozrejmosťou by mala byť konzumácia prevažne celozrnných pekárskych výrobkov, ryže natural a kyslomliečnych produktov.
kristien
Super, super :) vzdy som vdacna za taketo recepty a rady. Zdravie je len jedno.. A nemladneme :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia