Domáci viaczrnný chlieb fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 4. novembra 2011
Domáci viaczrnný chlieb (fotorecept)
Foto: babkamt

Pomlela som asi 1 kg pliecka.Chcela som robiť plnenú papriku.No z toľkého mäsa pre dvoch sa mi to zdalo veľa. Tak som spravila Zobraziť celý popisPomlela som asi 1 kg pliecka.Chcela som robiť plnenú papriku.No z toľkého mäsa pre dvoch sa mi to zdalo veľa. Tak som spravila aj kapustný list.A ku každému jeme chlebík.Z posledného je už len dnes na obed.Preto som sa rozhodla upiecť nový chlieb. Tento chlieb som našla v časopise Chuťovky a slané pečivo z roku 2009.Trochu som si ho upravila.V origináli receptu nebol ocot a olej.

15,45 minút
na 210,180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
300 g
42 g
1 čl
500 ml vlažná
1 PL
1 PL
1 čl
1 čl
1 čl opražené
1 čl
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín som zamiesila cesto.,aj so semiačkami.

    Domáci viaczrnný chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som preložila do misky rýchlokysky.

    Domáci viaczrnný chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chlieb som vyformavala a dala na plech vystlaný papierom na pečenie.Rúru som vyhriala na 210 ° C. Do rúry som vložila hrnček s vriacou vodou. Po 15 minútach som znížila teplotu na 180 a chlieb som ešte piekla 45 min.Pred vložením do rúry som ho potrela vodou.Tak isto aj po upečení.

    Domáci viaczrnný chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je už upečený chlieb.

    Domáci viaczrnný chlieb (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Chlebík máš veľmi krásny.S tou vodou potieram aj ja chlebík aj pred pečením aj po.Pred pečením sa snažím rukou na chlebíku urobiť akýsi hladký povlak a tak posypem semienkami.S dobrými chlebíkmi a pečivkom sa roztrhlo na Vareche vrece.A to je dobre.Tvoj chlebík je krásne vypečený a určite voňavý.Nepoznám lahodnejšiu vôňu,ako vôňu čerstvo upečeného chleba.Ukladám si do kk. ďalší recept na chlebík.Bodaj by sme ho vždy mali dostatok a aby nikomu nechýbal.
1x mimit
danielas
Ten musí chutiť! Nádherný,chrumkavý,kopec semienok-nemá chyby. Vydaril sa Ti.
ancicka
Vonia mi až sem....zajtra sa chystam upiecť tiež.
babkamt
dievčatá,áno bol chutný.V postupe som zabudla napísať,že po potretí chlebíka pred pečením som ho ešte posypala semienkami.Semienka som dávala šikmo - také pásy z rôznych pásov.
hviezdickaz
chlebik mas naozaj krasny,musim sa aj ja konecne odhodlat na to,aby som si ho doma upiekla,takze pre istotu ukladam :)
helca103
určite je chutný ked je tam tolko semienok, mňamkový a chrumkavý ..... KK
jerica
@babkamt pekný chlebík a aj vydarený , páči sa mi .:-) Ja už mám zarobené cesto na zajtrajší chlebík , len z inej múky a trochu iný postup.
babkamt
emov,máš pravdu.Mám nafotený aj tento chlebík,no čosi sa mi zadrhlo a omylom som dala predchádzajúci chlieb.Tento je posypaný do šikma rôznymi semiačkami.Mám fotky na ploche.No asi som neupravila veľkosť,lebo mi nejdú pridať.Musím počkať na syna.Som rada,že si taká pozorná.
jerica
Viem si ťa predstaviť ako sa vytešuješ , každý ďaľší čo upečieš bude lepší a dokonalejší, mňa to tak chytilo to chlebopečenie ako rybu na udicu s hákom:-))
Dnes som bola u pekára čo máme v obci biopekáreň , len škoda zrovna tam nebol , pôjdem k nemu na poradu. Ináč aj mne to bolo čudné že máš tie obrázky rovnaké,len som hľadala tie pásy semienok , pomyslela som si že sa niekde vlúdila chybička , len si z toho nič nerob , určite ste si aj tak pochutili.
evanaaa
Babkamt, v tom predošlom recepte máš kvások, preto som sa chcela spýtať - tu všetko zmiesiš dokopy, alebo treba kvások robiť zvlášť? Ináč, chlebík je chutný už na pohľad a páčia s mi v ňom semienka a celozrnná múka, len nabrať raz odvahu a upiecť ho.
babkamt
evanaaa,ak dávam sušené droždie,tak nerobím kvások.Keď dávam čerstvé droždie,tak kvások robím.
emov,prehodila som správny obrázok.
jerica,máš pravdu.Vždy,keď sa mi chlieb podarí,tak sa vytešujem.
alena45
ja ešte len začínam, práve som vybrala z rúry svoj druhý chlieb, ale ešte to stále nie je ono. Do tretice skúsim aj Tvoj recept.
babkamt
alena45,aj ja som len nedávno začala piecť chlieb.Ten prvý nebol nič moc.Dala som do plechu zlý papier na pečenie. Z upečeného chleba som ho strhávala aj s kôrkou,bol nízky.Tak ma to naštartovalo,začala som študovať recepty na pečenie chleba.Prispôsobila som si ich a teraz sa mi už darí.Pevne verím,že aj ty upečieš výborný chlieb.Držím palec.
alena45
babkamt, jesť sa to dá, ale nie je taký nadýchaný a po treťom dni akoby skysol. Trikrát som ho nechala podkysnúť, než som ho dala do vyhriatej rúry. Múku som mala chlebovú T 650 a ražno-pšeničnú chlebovú pol na pol. No... budem skúšať.
babkamt
alena45,ak si všimneš,dala si zlý pomer múky.Ja som dala na 300g hladkej T- 650, 300 g polohrubej múky len 200 g celozrnnej múky špeciál.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia