Domáci kečup
Autor receptu: sjuz
Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí "domácky" :) - a viem, čo som tam dala.... Jeho farba vám nemusí vždy vyjsť rovnaká, pretože to závisí od rajčín.
Postup
- Do hrnca dáme olej, očistený a pokrájaný zázvor, olúpaný nakrájaný cesnak, chilli, stopky bazalky,koriander, klinčeky, škoricu. Ohrievame pomaly cca 15 minút, miešame.
medzitým si nasekáme všetky paradajky.
Potom ich pridáme do hrnca spolu s vodou.
Privedieme do varu a varíme pomaly neprikryté, kým sa všetko nezredukuje na polovicu.
- Vyberieme škoricu a klinčeky - ak sa podaria :)
Potom pridáme lístky bazalky, dáme do mixéra ( asi po častiach), alebo môžeme aj ručným ponorným - a rozmixujeme.
Nalejeme naspäť do hrnca, resp. ak sme mixovali ručným, tak do rozmixovaného pridáme ocot, cukor, soľ, čierne korenie.
Povaríme.
- Hotový kečup nalejeme sterilne do fliaš, sterilizujeme kým nechytí viečko.
Držíme v chlade a tme.