Domáci kečup

Autor receptu: sjuz

Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí "domácky" :) - a viem, čo som tam dala.... Jeho farba vám nemusí vždy vyjsť rovnaká, pretože to závisí od rajčín.

Postup

  1. Do hrnca dáme olej, očistený a pokrájaný zázvor, olúpaný nakrájaný cesnak, chilli, stopky bazalky,koriander, klinčeky, škoricu. Ohrievame pomaly cca 15 minút, miešame. medzitým si nasekáme všetky paradajky. Potom ich pridáme do hrnca spolu s vodou. Privedieme do varu a varíme pomaly neprikryté, kým sa všetko nezredukuje na polovicu.
  2. Vyberieme škoricu a klinčeky - ak sa podaria :) Potom pridáme lístky bazalky, dáme do mixéra ( asi po častiach), alebo môžeme aj ručným ponorným - a rozmixujeme. Nalejeme naspäť do hrnca, resp. ak sme mixovali ručným, tak do rozmixovaného pridáme ocot, cukor, soľ, čierne korenie. Povaríme.
  3. Hotový kečup nalejeme sterilne do fliaš, sterilizujeme kým nechytí viečko. Držíme v chlade a tme.