Foto: povazskycukor
Komerčný recept
Postup
-
1
Práškový cukor s celými vajíčkami vyšľaháme do peny. 100 ml mlieka odoberieme, trocha zohrejeme a pridáme kakao, ktoré v ňom poriadne premiešame. Zvyšok mlieka nalejeme do väčšieho hrnca spolu so smotanou na šľahanie a čokoládou a varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Odstavíme z ohňa za stáleho miešania ručnou metličkou prilejeme v mlieku rozpustené kakao a taktiež vyšľahané vajíčka s cukrom. Nakoniec pridáme alkohol, poriadne premiešame a nadávkujeme do fľašiek. Skladujeme v chladničke, najlepšie chutí nasledujúci deň. Z tohto množstva surovín vyjde cca 1 liter. Viac vianočných inšpirácií aj recept na domáci vaječný likér nájdete na www.sweet-family.sk.
Mlieko staci obycajne.
Mate na mysli, v ktorej kolonke Vasej kucharskej knihy na Varecha.sk mate ulozeny tento recept? K udajom Vasej kucharskej knihy, zial, nemame pristup, takze Vam nevieme poradit. V pripade, ze by ste potrebovalu poradit, ako pracovat s KK na Varecha.sk, napiste nam na redakcia@varecha.sk
Dakujem Ti, Katka, presne ako hovoríš, mám v danej kolonke veľa receptov, tak to skúsim tak, ako mi radíš, uložiť si recepty podľa abecedy a tak to skúsim nájsť. Díky moc za radu a aj za to, že si sa unúvala mi to vysvetľovať. :-))))