Domáci čokoládový likér

povazskycukor - fotkaPovažskýCukor, 17. decembra 2015

Komerčný recept

Suroviny

250 g
2 ks
400 ml
200 ml
150 ml
30 g
50 g




Postup

  1. 1

    Práškový cukor s celými vajíčkami vyšľaháme do peny. 100 ml mlieka odoberieme, trocha zohrejeme a pridáme kakao, ktoré v ňom poriadne premiešame. Zvyšok mlieka nalejeme do väčšieho hrnca spolu so smotanou na šľahanie a čokoládou a varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Odstavíme z ohňa za stáleho miešania ručnou metličkou prilejeme v mlieku rozpustené kakao a taktiež vyšľahané vajíčka s cukrom. Nakoniec pridáme alkohol, poriadne premiešame a nadávkujeme do fľašiek. Skladujeme v chladničke, najlepšie chutí nasledujúci deň. Z tohto množstva surovín vyjde cca 1 liter. Viac vianočných inšpirácií aj recept na domáci vaječný likér nájdete na www.sweet-family.sk.

    Domáci čokoládový likér - obrázok 1

Diskusia k receptu

3sandra3
Mlieko má byť obyčajné-kravské, či zahustené salko?
3sandra3
@Redakcia prosím, ako nájdem , v ktorej kolonke mám uložený tento recept? Chcem ho totiž preradiť do inej kolonky. Dakujem.
redakcia
@3sandra3 (30.12.2016 14:03)

Mate na mysli, v ktorej kolonke Vasej kucharskej knihy na Varecha.sk mate ulozeny tento recept? K udajom Vasej kucharskej knihy, zial, nemame pristup, takze Vam nevieme poradit. V pripade, ze by ste potrebovalu poradit, ako pracovat s KK na Varecha.sk, napiste nam na redakcia@varecha.sk
katka78
@3sandra3 (30.12.2016 14:03) Ahoj @3sandra3 , dovolím si odpovedať na tvoju otázku. To, v akej kolónke máš daný recept uložený, zistíš VEĽMI jednoducho. Stačí kliknúť na srdiečko napravo od názvu receptu, kde máš uvedené "Uložené v KK" Akonáhle to urobíš, otvorí sa ti presne ten tvoj priečinok/kolónka, v ktorej máš recept uložený. Potiaľto je to jednoduché ako facka a ak v danej kolónke nemáš uložených veľa receptov (na mnohých stránkach), ten hľadaný už poľahky nájdeš a môžeš presunúť kam chceš. Inak to môže byť trochu zdĺhavé, najmä ak má človek v danej kolónke veľa uložených receptov (na mnohých stránkach) a nevie presný názov receptu, alebo aspoň jeho časti. To sa ťa našťastie v tomto prípade netýka, možno skôr iného hľadania v budúcnosti. Tento konkrétny recept nájdeš asi najrýchlejšie tak, že si recepty v danej kolónke necháš zoradiť podľa názvu. Tento začína na "D", zrejme nebudeš klikať dlho. Prajem pekný večer :-)
3sandra3
@Katka78 (30.12.2016 20:47)

Dakujem Ti, Katka, presne ako hovoríš, mám v danej kolonke veľa receptov, tak to skúsim tak, ako mi radíš, uložiť si recepty podľa abecedy a tak to skúsim nájsť. Díky moc za radu a aj za to, že si sa unúvala mi to vysvetľovať. :-))))







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia