Foto: xenik
ten najlepší
12h minút
príprava
príprava
45 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
do nadoby dame vsetky suroviny /droždie najskor rozpustime v teplej vode/, zlahka premiesame a nechame prikryte 12h na kuchynskej linke
- 2
po 12h vyberieme cesto /vyzera divne ale bude dobre :-)/ na dobre pomučenu dosku a prehodim ho par krat, spravime bochnik.
- 3
Ruru si predhrejeme na 230C aj s nadobou v ktorej budeme chlieb piect !!! /dno aj vrch nadoby/. bochnik cesta dame na pomuceny papier na pecenie a ked je rura nahriata, aj nadoba, dame bochnik do nadoby, zakryjeme a pecieme zakryte 30min. Potom odokryjeme a pecieme dalsich cca 10min kym chlebik nechyti peknu korku a farbu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
len poprosím, ak upečieš znovu, pridaj ešte fotku prierezu chlebíkom + krajec z toho chlebíka. :-)
@xenik pridala si krásny , vypečený chlieb . Jeho vôňu si viem živo predstaviť.
Pridávam aj chlebové korenie, varený zemiak a trochu masti.Práve rez chlebom ukáže jeho kvalitu.