Domáci chlieb

xenik - fotkaxenik, 3. augusta 2013
Domáci chlieb
Foto: xenik

ten najlepší

12h minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

3 šálky
1,5 šálky
1,5 ČL
1 PL
6 g




Postup

  1. 1

    do nadoby dame vsetky suroviny /droždie najskor rozpustime v teplej vode/, zlahka premiesame a nechame prikryte 12h na kuchynskej linke

  2. 2

    po 12h vyberieme cesto /vyzera divne ale bude dobre :-)/ na dobre pomučenu dosku a prehodim ho par krat, spravime bochnik.

  3. 3

    Ruru si predhrejeme na 230C aj s nadobou v ktorej budeme chlieb piect !!! /dno aj vrch nadoby/. bochnik cesta dame na pomuceny papier na pecenie a ked je rura nahriata, aj nadoba, dame bochnik do nadoby, zakryjeme a pecieme zakryte 30min. Potom odokryjeme a pecieme dalsich cca 10min kym chlebik nechyti peknu korku a farbu

    Domáci chlieb - obrázok 3

Diskusia k receptu

vanesa
dobre vyzera..prave som aj ja dneska piekla ale nie takto ako pišeš ty
luss44
krásny chlebík, ale neprekysne cesto v tomto teple za tých 12 hod. ?
frezia68
Krásny chlieb sa ti vydaril a tu na Vareche mimoriadne úspešný recept podľa @tetrisss.Ak si klikneš vpravo :"pozrite si aj toto"na prvý recept -domáci chlieb bez miesenia,tak zistíš,že recept mal 437 komentárov a taký úspešný recept asi tu nemá konkurenciu.Ale je dôležité,že sa šíri medzi nami a má úspech,lebo aj ten tvoj je krásny a láka si odrezať krajček :-)
marianne
vyzera viac nech dobre,rada obdivujem cerstvo upecene chleby:-) aj ked ja mam radsej tie hutnejsie celozrnne...
vlasatka
Akú nádobu treba dať predhriať? Je snáď pečený v rímskom hrnci ? A akého droždia 6 g. Sušené, čerstvé ??? Chlieb pečiem často, aj v rímskom hrnci, ale ja ten môj hlinený hrniec musím dať práveže do vody, nie vyhriať. Inak vyzerá perfektne a je fakt, že domáci je najlepší. Rada by som upiekla podľa tohto postupu, len prosím UPRESNIŤ!!!
eviana
Jooooj... ten sa ale vydaril, vyzerá krásne, chrumkavo, voňavo... neodolateľne :)
pusta
zdieľam úplne názor @eviana , krásny ho máš.
len poprosím, ak upečieš znovu, pridaj ešte fotku prierezu chlebíkom + krajec z toho chlebíka. :-)
1x jarca
babidka
A mne daj hned ten prvy krajec aj s korkou :-))) Mam velmi rada ten chlebik , piekla som ho uz vela krat a este nam neprestal chutit !
babkamt
@vlasatka , napíš mi prosím ťa , ako pečieš chlieb v rímskom hrnci . Nedávno som si ho kúpila a ešte nemám skúsenosti . Viem len , že ho treba aspoň na pol hodiny namočiť do vody a dať ho do studenej rúry .
@xenik pridala si krásny , vypečený chlieb . Jeho vôňu si viem živo predstaviť.
astheart
Toho droždí stačí sušeného necelé půl kávové lžičky. Mám to mockrát vyzkoušené.
vampil
Ja teda pečiem zásadne z múky chlebovej. Robím viacero zmesí,ale hladkú 00 - ku tam nedám,lebo to vyzerá ako tie francúzske bagety.
Pridávam aj chlebové korenie, varený zemiak a trochu masti.Práve rez chlebom ukáže jeho kvalitu.
pusta
nádherný chlebík, vonia až sem.
inesska
Super recept!!! :-) Aj ja robím podobný, ale kombinujem múku (celozrnnú špaldovú alebo ražnú s hladkou v pomere 2:1) a pridávam nahrubo pokrájané orechy a semienka.
xenik
Pozri dalsie moje recepty. Presne taky celozrnny tam mam ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia