Domáci jogurt
Domáci biely jogurt
Autor receptu: redakcia
6 ks porcií |
15 minút príprava |
5 minút na 80-40 °C |
Postup- 1 liter čerstvého farmárskeho mlieka nalejeme do čistého hrnca, vložíme doň teplomer. Na miernom ohni ho zahrievame na 80 °C, potom zložíme z ohňa
a necháme vychladnúť na 50 °C. Vložíme ho do termotašky alebo obalíme dekou, aby sa udržala teplota 40 °C.
- Do teplého mlieka pridáme 1 PL bieleho farmárskeho jogurtu bez zahusťovadiel. Metličkou rozmiešame dohladka, postupne primiešame aj zvyšný jogurt.
- Zmes rozdelíme do 6 pohárikov s objemom 200 ml a uzatvoríme. Naplnené poháriky udržiavame v rúre alebo
v hrnci s teplou vodou na teplote 40 °C. Čím dlhšie bude jogurt v teple, tým bude hustejší a kyslejší.
|