Domáce špaldové žemličky

nickaa - fotkanickaa, 17. januára 2016
Domáce špaldové žemličky
Foto: nickaa

Recept som našla na internete pri mojom každodennom lustrovaní receptov. Žemličky sú hotové za 20 minút. Sú výborné a zo zdravých surovín. Zobraziť celý popis Recept som našla na internete pri mojom každodennom lustrovaní receptov. Žemličky sú hotové za 20 minút. Sú výborné a zo zdravých surovín. :)

20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame všetky suché igrediencie.

  2. 2

    Pridáme jogurt, olivový olej, vodu a semiačka podľa chuti a výberu.

  3. 3

    Miesime až pokiaľ bude cesto hladké a nebude sa lepiť. Podľa potreby podávame vodu alebo múku.

  4. 4

    Z dobre vymieseného cesta tvarujeme žemličky a ukladáme na plech. Vrch môžeme posypať ľubovolnými semiačkami. Pečieme max 15 minút na 220 stupňov.

  5. 5

    Ja si cesto pripravím vždy aj z trojitej dávky a žemličky dám zamraziť. Neskôr ich kedykoľvek môžem vytiahnúť a mám čerstvé domáce pečivo. Inak, žemličky sú dosť sýte.

Diskusia k receptu

martamm
Zaujimave zemlicky a bez drozdia, skusim ich veru upiect :)
moli
Supet recept. Dovoľujem si jednu radu,lebo z obrázka sa mi zdá,že sezamové semiačka na vrchu žemličiek nie su predpečené. Odporúčam na suchej panvici do zlatista "vupukať". Zvýrazní sa ím tak chuť. ☺
maya2912
Hotovo, robila som len z jednej dávky, takže už sú skoro aj zjedené. A sú vynikajúce :-) ďakujem za recept...
kamk
Prave som ich dopiekla, chladia sa. velmi ocenujem tento recept, moje dievcata , okrem ineho nemozu drozdie.

Dakujem

PS: dam vediet ako chutili : )))
lenka78
Zemlicky su suche, betonove, male. A to som isla presne podla receptu a min. 10 min sa miesilo cesto v stroji. Kde je chyba?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha