Domáce špaldové žemličky

nickaa - fotkanickaa, 17. januára 2016
Domáce špaldové žemličky
Foto: nickaa

Recept som našla na internete pri mojom každodennom lustrovaní receptov. Žemličky sú hotové za 20 minút. Sú výborné a zo zdravých surovín. :)

20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
3 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
100 ml
125 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame všetky suché igrediencie.

  2. 2

    Pridáme jogurt, olivový olej, vodu a semiačka podľa chuti a výberu.

  3. 3

    Miesime až pokiaľ bude cesto hladké a nebude sa lepiť. Podľa potreby podávame vodu alebo múku.

  4. 4

    Z dobre vymieseného cesta tvarujeme žemličky a ukladáme na plech. Vrch môžeme posypať ľubovolnými semiačkami. Pečieme max 15 minút na 220 stupňov.

  5. 5

    Ja si cesto pripravím vždy aj z trojitej dávky a žemličky dám zamraziť. Neskôr ich kedykoľvek môžem vytiahnúť a mám čerstvé domáce pečivo. Inak, žemličky sú dosť sýte.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Supet recept. Dovoľujem si jednu radu,lebo z obrázka sa mi zdá,že sezamové semiačka na vrchu žemličiek nie su predpečené. Odporúčam na suchej panvici do zlatista "vupukať". Zvýrazní sa ím tak chuť. ☺
Prave som ich dopiekla, chladia sa. velmi ocenujem tento recept, moje dievcata , okrem ineho nemozu drozdie.

Dakujem

PS: dam vediet ako chutili : )))

Pridaj komentár k receptu: