Domáce špaldové žemličky
Autor receptu: nickaa
Recept som našla na internete pri mojom každodennom lustrovaní receptov. Žemličky sú
hotové za 20 minút. Sú výborné a zo zdravých surovín. :)
20 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- V miske si zmiešame všetky suché igrediencie.
- Pridáme jogurt, olivový olej, vodu a semiačka podľa chuti a výberu.
- Miesime až pokiaľ bude cesto hladké a nebude sa lepiť. Podľa potreby podávame vodu alebo múku.
- Z dobre vymieseného cesta tvarujeme žemličky a ukladáme na plech. Vrch môžeme posypať ľubovolnými semiačkami. Pečieme max 15 minút na 220 stupňov.
- Ja si cesto pripravím vždy aj z trojitej dávky a žemličky dám zamraziť. Neskôr ich kedykoľvek môžem vytiahnúť a mám čerstvé domáce pečivo.
Inak, žemličky sú dosť sýte.