« Naspäť na tento recept

Domáce špaldové žemličky verzia na vytlačenie

Recept som našla na internete pri mojom každodennom lustrovaní receptov. Žemličky sú hotové za 20 minút. Sú výborné a zo zdravých surovín. :)

Autor receptu: nickaa

Postup receptu

V miske si zmiešame všetky suché igrediencie.

Pridáme jogurt, olivový olej, vodu a semiačka podľa chuti a výberu.

Miesime až pokiaľ bude cesto hladké a nebude sa lepiť. Podľa potreby podávame vodu alebo múku.

Z dobre vymieseného cesta tvarujeme žemličky a ukladáme na plech. Vrch môžeme posypať ľubovolnými semiačkami. Pečieme max 15 minút na 220 stupňov.

Ja si cesto pripravím vždy aj z trojitej dávky a žemličky dám zamraziť. Neskôr ich kedykoľvek môžem vytiahnúť a mám čerstvé domáce pečivo. Inak, žemličky sú dosť sýte.

Suroviny




20
minút
príprava
15
minút
na 220 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist