Domáce Pancerotti fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 2. mája 2014

Ak poznáte nevadí ak nie skúste.

13
porcií
30+60 minút
príprava
20-25 minút
na 175-180 °C

Suroviny

500 g
300 ml
42 g
1 ČL
1 ČL
náplň:
150 g
200 g
200 g
1 bal.
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások, keď máme kvások preosejeme si múku pridáme soľ,cukor, vlažnú vodu a kvások a vypracujeme cesto.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vypracované dáme na 1 hodinu nakysnúť.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme suroviny na náplň. Odvážime si kečup zmiešame ho s oreganom. Syr a šunku si nakrájame na tenké pásiky. Vajíčko si rozšľaháme na potieranie.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám cesto nakysne prenesieme si ho na pracovnú dosku, urobíme si šúľok a odkrajujeme s neho. Vyvaľkáme si ho.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A začíname plniť. Najprv kečup s oreganom.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom šunku.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na koniec syr. Ako vidíte plníme len na polovicu cesta.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto prehneme a popritláčame najprv dobre rukou a potom ešte vidličkou aby nám náplň nevytiekla.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zavidličkované a preložíme na plech.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na plechu ho potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Ja som mala rozrobené hrubozrnnú morskú soľ, ľanové semiačko a sezam tak som posypala touto zmesou.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Takto si zaplníme plech a dáme piecť na 175-180 stupňov asi 20-25 minút.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečené.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vyšlo mi 13 kusov. Tu som už tri zbaštila nevedela som vydržať.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a dobrú chuť ak skúsite.

    Domáce Pancerotti (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Tu je recept od kiaľ som čerpala.A keď som si to dala preložiť do češtiny tak bol presne taký názov ako som dala na recept. Tajni sastojak Domace pancetoti je to na facebooku recepty Domacica

Diskusia k receptu

eviana
Krásne si napiekla, isto aj chutne, ale správne by malo byť Panzerotti - keď to teda už chceš mať v taliančine :)
A nemali by sa piecť - pečú sa Calzone, Panzerotti sa fritujú :)
sonulienka
@eviana ďakujem- už som doplnila odkiaľ som čerpala a tam to bolo presne tak ako som postupovala. Možno v každom štáte inak.....
tatranka
Veľmi chutné a aj príma upečené.Ešte som tieto pancerotty nepiekla.Mala by som skúsiť a zaviesť do svojho jedálnička.
sonulienka
Ďakujem Vám - skúste nemá to chybu aspoň nám to chutilo. Manžel večer nezvykne jedávať ale včera bola výnimka tak mu to chutilo.
nika72
paráda čo je talianské nemôže byť zléééééééééé aspoň u nás doma milujeme talianskú kuchyňu :-)
....takto robievam aj plnené langoše.... ;-)
ola111
@sonulienka ,myslíš,že cesto môže nakysnúť aj v d.pekárničke?Lebo ako obed na zajtra to nemá chybu:)))
pusta
super receptík, trocha mmi to pripomína Calzone.
luss44
krásne sú. Až ma myká čosi slané pod zub upiecť :)
imelia
vyzerá to super, určite to vyskúšam ... a je mi jedno ako sa to volá ;)
sonulienka
Srdečná vďaka všetkým @imelia máš pravdu aj mne hlavne, že chutí.
A keď vyskúšaš určite dosvedčíš.
pusta
pridávam link na môj recept na Calzone:
 varecha.pravda.sk/recepty/calzone-plnena-pizza-fotorecept...

podobnosť cesta značná i variabilita náplne, zrejme ako to už pri talianskych receptoch býva a názvy iste podľa regionov, kde sa to práve robí. no a jasne, že každý Talian vždy tvrdí, že práve ten jeho recept je ten pravý a najlepší :-)
pusta
ešte drobnoť, v tágoch je uvedená slovenská kuchyňa, ale toto je talianska kuchyňa.
pusta
ešte drobnosť, v tágoch je uvedená slovenská kuchyňa, ale toto je talianska kuchyňa.
tiginko
len taká drobnosť @pusta : tágo je biliardová palica, označenie kategórie je tag
sonulienka
Ďakujem a ozaj na viac podobných spôsobov ale v podstate sa veľmi nelíšia a sú všetky podľa mňa výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia