Foto: sonulienka
Ak poznáte nevadí ak nie skúste.
porcií
príprava
na 175-180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Urobíme si kvások, keď máme kvások preosejeme si múku pridáme soľ,cukor, vlažnú vodu a kvások a vypracujeme cesto.
-
3
Cesto vypracované dáme na 1 hodinu nakysnúť.
-
4
Zatiaľ si pripravíme suroviny na náplň. Odvážime si kečup zmiešame ho s oreganom. Syr a šunku si nakrájame na tenké pásiky. Vajíčko si rozšľaháme na potieranie.
-
5
Keď nám cesto nakysne prenesieme si ho na pracovnú dosku, urobíme si šúľok a odkrajujeme s neho. Vyvaľkáme si ho.
-
6
A začíname plniť. Najprv kečup s oreganom.
-
7
Potom šunku.
-
8
Na koniec syr. Ako vidíte plníme len na polovicu cesta.
-
9
Cesto prehneme a popritláčame najprv dobre rukou a potom ešte vidličkou aby nám náplň nevytiekla.
-
10
Zavidličkované a preložíme na plech.
-
11
Na plechu ho potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Ja som mala rozrobené hrubozrnnú morskú soľ, ľanové semiačko a sezam tak som posypala touto zmesou.
-
12
Takto si zaplníme plech a dáme piecť na 175-180 stupňov asi 20-25 minút.
-
13
Upečené.
-
14
Vyšlo mi 13 kusov. Tu som už tri zbaštila nevedela som vydržať.
-
15
No a dobrú chuť ak skúsite.
-
16
Tu je recept od kiaľ som čerpala.A keď som si to dala preložiť do češtiny tak bol presne taký názov ako som dala na recept. Tajni sastojak Domace pancetoti je to na facebooku recepty Domacica
A nemali by sa piecť - pečú sa Calzone, Panzerotti sa fritujú :)
....takto robievam aj plnené langoše.... ;-)
A keď vyskúšaš určite dosvedčíš.
varecha.pravda.sk/recepty/calzone-plnena-pizza-fotorecept...
podobnosť cesta značná i variabilita náplne, zrejme ako to už pri talianskych receptoch býva a názvy iste podľa regionov, kde sa to práve robí. no a jasne, že každý Talian vždy tvrdí, že práve ten jeho recept je ten pravý a najlepší :-)
dakujem ti :-)