Foto: peknadomacnost
Na tento hokus-pokus sme sa doma chystali už od začiatka týždňa, kedy sme si z Ľubľany priniesli starý taliansky strojček na cestoviny ampia 110. Zobraziť celý popisNa tento hokus-pokus sme sa doma chystali už od začiatka týždňa, kedy sme si z Ľubľany priniesli starý taliansky strojček na cestoviny ampia 110. Recept na cestoviny je jednoduchý. Na 100 gramov polohrubej múky pripadá jedno vajko + štipka soli. Množstvo si zamiesite si podľa ľubovôle alebo podľa toho, koľko vás bude okolo stola sedieť.
Postup
-
1
V mojom prípade som si zamiesila cesto z 300 gramov múky a 3 vajíčok.
-
2
Vymiesené cesto odpočívalo polhoďku v chladničke.
-
3
A potom prišla zábavná časť – dodatočné miesenie na strojčeku. Cesto som postupne stenčovala nastavením hrúbky medzi valčekmi.
-
4
Tu sa nám to začalo vymykať z rúk :)
-
5
Ale cesto sme nakoniec skrotili.
-
6
Cestoviny som posypala trochou múky, aby sa nezlepili a dala na minútku povariť do hrnca s vriacou vodou.
-
7
Pripravte si vašu obľúbenú omáčku...
-
8
a vaše domáce tagliatelle sú na svete. Takéto cestoviny chutia úplne inak ako tie z obchodu a príprava na strojčeku je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Dobrú chuť!
jeka: je pravda, že jeden recept nezaručuje rovnaký výsledok, ten môže ovplyvniť dokonca aj vlhkosť vzduchu, vajíčka, ktoré použijeme... čokoľvek.. Ale hádam časom nájdeš fintu a cestoviny a strojček ťa budú poslúchať :)
Vyskúšaj a daj vedieť.