Foto: lubieta
Klasický recept na domácu cestovinu z ktorej môžme ďalej vyrobit rezance , fliačky , cestovinu na lasagne a všetko možné čo nás len napadne Zobraziť celý popisKlasický recept na domácu cestovinu z ktorej môžme ďalej vyrobit rezance , fliačky , cestovinu na lasagne a všetko možné čo nás len napadne :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Ak máme mixér ktorý nám vie rozmixovať aj cesto tak to dáme doňho . Ako prvé (platí aj pre ručnú aj strojovú výrobu) rozšľaháme vajcia so soľou a po častiach pridávame múku. V stroji sa nam vytvoria take hrudky tie si potom vysypeme na pomúčenú dosku a dopracujeme na nelepivé cesto. Ručne to už je väčšia makačka ale dá sa to :) Vodu ani iné tekutiny nepridávame .
-
2
Cesto nemusí byť celkom hladké ak používame rezancovač. Rozdelíme ho na 4 guľky. Postupne jednu po druhej v rukách rozpučíme na placku a dáme do rezancovača na najväčšiu hrúbku a prevalcujeme, potom si cesto preložíme na polovicu a opäť prevalcujeme (stále na najväčšej hrúbke) takto pokračujeme ďalej až kým nám nevznikne krásne jemné a hladké cesto. potom ho valcujeme na najtenšiu hrúbku a použijeme ako treba . Ja som ho použila ako cestovinu na lasagne.
-
3
Výsledný plát cesta necháme pár minút preschnúť alebo rovno režeme na rezance pretože dost rýchlo uschne a potom sa láme :)Varíme len 3 -4 minútky. Nezabudnime na to , že na hlavu rátame cca 100 g cestovín takže z tejto kôpky nám vzniknú 4 porcie :)
tak tie tvoje zelené ma zaujali..dnes sme doniesli posledný špenát z role-bo už sa ohlásil oráč...takže..pohrám sa..