Domáca vanilková zmrzlina
Autor receptu: gourmetka
Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je nenáročný, rýchly a výsledok úžasný. Navyše zmrzlinu si môžete pripraviť v rôznych príchutiach. Do zmesi sa dá primiešať napríklad kakao, strúhaná čokoláda, mixované jahody, oriešky atd. Moja najobľúbenejšia variácia je poriadny kopček vanilkovej na horúcich malinách a navrch čokoládový toping. Mňam.
10 minút príprava |
4-6 hod minút tepelná úprava |
Postup
- Oddelíme si bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Smotanu vyšľaháme.
- Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame najprv sneh z bielkov a potom aj ušľahanú smotanu.
- Pripravenú zmes dáme zamraziť a počas prvých dvoch hodín vždy po cca 25 minútach jemne premiešame. Za 4-6 hodín máme zmrzlinu hotovú. Pred podávaním ju odporúčam nechať pár minút "popustiť" pri izbovej teplote, aby sa nám lepšie servírovala.
Dobrú chuť!