Domáca tatarka

fi0na - fotkafi0na, 28. marca 2014
Domáca tatarka
Foto: fi0na

čiže jogurtový dip z kyslých uhoriek :-)

4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame hustejší jogurt, najlepšie grécky, 2 ČL plnotučnej obyčajnej horčice, štipku soli, štipku čierneho mletého korenia a asi 1 ČL trstinového cukru. Do zmesi nastrúhame (na malých dierkach) kyslé uhorky. Ja mám radšej kyslejší dip tak dávam cca 7 strede veľkých uhoriek. Keď budete ochutnávať sami zistíte koľko ich je treba. Na záver môžete - nemusíte pridať kôpor, ja ním len zdobím. Taktiež môžete pridať na drobno nakrájanú malinkú červenú cibuľu, veľmi tam pasuje chuťovo.

  2. 2

    Tento dip sa hodí k vyprážaným jedlám, fašírkam, pečenému a grilovanému mäsku alebo zelenine a taktiež k zemiakovým plackám. Ja dnes k "vyprážanému" karfiolu z rúry :-)

    Domáca tatarka - obrázok 2

Diskusia k receptu

gordonko
nemám grecký jogurt ale predvčerom som jedol vinikajúcú domácu tatarku ..... recept mam dostať v najbližšom čase - je podobný
fi0na
nemusí byť grécky, hlavne, aby bol hustý napr. hollandia
mariamka
toto je vyborne, ja ju robim z pochutkovej smotany, uhorky nestruham, krajam nadrobno rovnako ako cibulu, nabuduce skusim s jogurtom :)
habakukurica
ano ano..ja robim podobnu len bez cukrua s cibulou a je mega :) tie hnusoty z obchodu nemozem ani citit :)
cesminaz
Robievam aj ja,tiez pridavam aj cibulu,ale bez kopru :-) je naozaj velmi chutna
cervenka
výborne, ja robievam z mlieka , ale je tam dosť oleja, inak podobné dochutiny. Tu je super, že nie je olej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia