Domáca tatarka

Autor receptu: fi0na

čiže jogurtový dip z kyslých uhoriek :-)

4
porcie
5 minút
príprava

Postup

  1. V miske zmiešame hustejší jogurt, najlepšie grécky, 2 ČL plnotučnej obyčajnej horčice, štipku soli, štipku čierneho mletého korenia a asi 1 ČL trstinového cukru. Do zmesi nastrúhame (na malých dierkach) kyslé uhorky. Ja mám radšej kyslejší dip tak dávam cca 7 strede veľkých uhoriek. Keď budete ochutnávať sami zistíte koľko ich je treba. Na záver môžete - nemusíte pridať kôpor, ja ním len zdobím. Taktiež môžete pridať na drobno nakrájanú malinkú červenú cibuľu, veľmi tam pasuje chuťovo.
  2. Tento dip sa hodí k vyprážaným jedlám, fašírkam, pečenému a grilovanému mäsku alebo zelenine a taktiež k zemiakovým plackám. Ja dnes k "vyprážanému" karfiolu z rúry :-)