Pizza s chorrizom

butcher - fotkabutcher, 24. februára 2010
Pizza s chorrizom
Foto: butcher
2-4
porcie
120 minút
príprava
12 minút
na 250 °C

Suroviny

2,5 hrnčekov
1 hrnček
1 čl
1 čl
2 ks
1 hrsť
5 strúčikov
2 PL
2 ks
10 plátkov
2 ks
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame a nechame vykysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    pripravíme si paradajkový základ. na olivovom oleji opražíme rozmliaždený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixované paradajky a dusíme asi 10 min. ak je treba pridáme trošku cukru na osladenie. nakoniec pridáme nasekané oregano. dodusíme ešte 2 min.

  3. 3

    vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme do3 mm hrubého kruhu a uložíme na pizza rošt(ak nemáme skúsime plech). potrieme paradajkovým základom, naukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu, nato šunku, chorizo, plátky cibule a artičoky.

  4. 4

    pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov asi 12 min.

Diskusia k receptu

sovka62
Dobréééé. Chutia nám všetky klobáskové pizze a môže byť aj slanina, aj cibuľa. V Smoleniciach sme jedli bačovskú pizzu a tá bola celkom na slovenský spôsob - s bryndzou, smotanou a škvarenou slaninou. Pekný úlet, Talian by skolaboval, ale keďže sme za každú sprostoť, objednali sme, ochutnali a zistili sme zistili, že je veľmi chutná.
julica
pekné cesto, piekla by som trosku kratsie, ale vidno, ze je dobrá. toto je pizza




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia