Táto knedla ma ešte nesklamala.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravýme si kvások z kvasníc, cukru a vlažného mlieka. Do nádoby na vymiešanie cesta dáme múku polohrubú, múku hladkú, soľ, olej, žltky , kvások a vlažného mlieka podľa potreby. Dôkladne premiesime, cesto necháme vykvasiť. Vyklopíme na dosku a podľa velkostí foriem na parenie si pripravíme počet knedlí, necháme ich na forme ešte asi 15 minút kysnúť,potom ich paríme 20 minút . Pozor, keď vložíme knedlu, voda musí byť studená, lebo by sa knedla nezdvihla. Čas 20 minút sa začíná od počiatku vrenia vody.
- 2
Možná poznáte túto moju radu na rýchlé kvasenie cesta: cesto vymiesime v lavoriku alebo v dostatočne velkej ohňovzdornéj nádobe ktorá sa zmestí do el. rúry. Elektrickú rúru nastavíme na teplotu od 45 do48 stupňov. Cez okienko sledujete kysnutie cesta. Po dostatočnom nakysnutí vyberiete a pracujete s cestom ďalej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu