Domáca kapsa alebo sumka po domasnemu (fotorecept)

Autor receptu: alexito

Toto jedlo som objavil na Ukrajine v jednej malej domacej restauracii, kde jedlo, ktore som si objednal, pripravovali a varili od zaciatku, ziaden polotovar... cakal som sice nenormalne dlho, ale vysledok ma neskutocne nadchol. Ked som tam prisiel prvy krat a objednal si placku, po chvili som pocul, ako rucne struhaju v kuchyni zemiaky, chytil som sa za celo,ale vydrzal som to, no to co som potom dostal na stol bolo neskutocne lahodne, cerstve a chutne...

8
porcií
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nasekanu cibulu oprazime na olivovom oleji alebo bravcovom sadle a pridame nasekane sampiony (kupujem cele, pretoze narezane nemaju ten smak), trosku osolime a pridame cierne korenie ,mozete aj troska vegety.
  2. Ked bude citit vo vzduchu tu nadhernu vonu tejto kombinacie, vlozime na velmi male kusky pokrajane bravcove stehno a na prudkom ohni zacnem restovat
  3. Restujeme pokial zmes a maso nepusti stavu (maso musi zbeliet). Potom dame plyn na minimum, podlejeme vyvarom alebo bujonom a nechame zmes dusit.
  4. Ked uz bude maso mäkke a bude sa dat napichnut na vidlicku, pridame pol litra smotany na varenie, premiesame, pridame cervenu sladku papriku a zahustime Solamylom alebo hladkou mukou. za staleho miesania na miernom ohni celu zmes este dochutime solou a korenim a odstavime od ohna.
  5. Na zemiakovu placku naservirujeme podla hladu tuto dobrotu, prelozime pokryjeme nastruhanym syrom a pustime sa do konzumacie. Raz za cas je tato dobrota na stole fantasticka. p.s. mozte pouzit i morcacie alebo kuracie prsia, ale prasa je prasa :)