Domáca kapsa alebo sumka po domasnemu (fotorecept)
Autor receptu: alexito
Toto jedlo som objavil na Ukrajine v jednej malej domacej restauracii, kde jedlo, ktore
som si objednal, pripravovali a
varili od zaciatku, ziaden polotovar... cakal som sice nenormalne dlho, ale vysledok ma
neskutocne nadchol. Ked
som tam prisiel prvy krat a objednal si placku, po chvili som pocul, ako rucne struhaju v
kuchyni zemiaky, chytil som
sa za celo,ale vydrzal som to, no to co som potom dostal na stol bolo neskutocne
lahodne, cerstve a chutne...
8 porcií |
1,5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nasekanu cibulu oprazime na olivovom oleji alebo bravcovom sadle a pridame nasekane sampiony (kupujem cele, pretoze narezane nemaju ten smak), trosku osolime a pridame cierne korenie ,mozete aj troska vegety.
- Ked bude citit vo vzduchu tu nadhernu vonu tejto kombinacie, vlozime na velmi male kusky pokrajane bravcove stehno a na prudkom ohni zacnem restovat
- Restujeme pokial zmes a maso nepusti stavu (maso musi zbeliet). Potom dame plyn na minimum, podlejeme vyvarom alebo bujonom a nechame zmes dusit.
- Ked uz bude maso mäkke a bude sa dat napichnut na vidlicku, pridame pol litra smotany na varenie, premiesame, pridame cervenu sladku papriku a zahustime Solamylom alebo hladkou mukou. za staleho miesania na miernom ohni celu zmes este dochutime solou a korenim a odstavime od ohna.
- Na zemiakovu placku naservirujeme podla hladu tuto dobrotu, prelozime pokryjeme nastruhanym syrom a pustime sa do konzumacie. Raz za cas je tato dobrota na stole fantasticka. p.s. mozte pouzit i morcacie alebo kuracie prsia, ale prasa je prasa :)