Domáca horčica

Autor receptu: methi

Inspiroval ma uzivatel @harknessy, ktoremu tymto dakujem.

Suroviny

Postup

  1. Recept je pre tych, co maju lahko dostupne rozne horcicne semienka ako aj mletu horcicu a nemaju moznost si zakupit hotovu horcicu (ako ja). Chuti fantasticky, ako kremzska. Ak nezozeniete biely vinny ocot, pouzite obycajny. Ja som dala obycajny biely s chilli paprickou. Ak chcete menej pikantnu horcicu, kludne pouzite len zlte semienka.
  2. Vsetky horcicne semienka dame na rozhorucenu panvicu a chvilku na stredne silnom ohni opekame, aby uvolnili vonu.
  3. Vysypeme ich do maziara alebo ak mate do mlynceka na korenie a rozmixujeme na hrubsi prasok (alebo najemno, ako sa vam paci). Pomlete semienka dame do misky, pridame horcicny prasok, sol a premiesame. Pridame ocot, med a vodu a vymiesame na pozadovanu konzistenciu.
  4. Ak by sa vam horcica zdala husta, pridajte po troske vody a znova premiesajte. Ak by sa vam zdala riedka, zahustite ju horcicnym praskom.
  5. Horcicu dame do sterilizovaneho pohara, dobre uzavrieme a skladujeme v chladnicke. Ako dlho vydrzi zatial neviem, takze udaj doplnim neskor.
  6. Nech vam padne na uzitok...