Domáca griotka

stevca - fotkastevca, 18. decembra 2012
Domáca griotka
Foto: stevca

tento recept som pripravila z višní akokeby krížených s májovkami - sú velké a trocha sladšie ako klasické vyšne

15 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 balíček
1 l
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    umyté vyšne som dala do 4l flaše, zasypala som cukrom a škoricovým cukrom a zaliala som vodkou. flašu som uzavrela vekom a nechala som stáť na okne 4 týždne - sem tam som premiešala aby sa cukor lepšie rozpustil

  2. 2

    po 4 týždňoch som ešte pridala asi 500 ml rum na zjemnenie naliala som do fliaš - pri prelievaní treba precediť cez jemné sitko, resp. vatu aby ostala griotka šistá bez zrniečok škorice

  3. 3

    pijemeeeeeeeeee

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Pred casom som robila podobne, ked sme dostali visne. Ale namiesto skoricoveho cukru som polamala celu skoricu, bolo potom jednoduchsie precedit. Ale rum som tam uz nedavala.
Podobné preparáty nemusím , ja holdujem vínu , ale keďže je to z prídavkom ovocia , čo je sladšie ako klasické ,,vyšne´´môže to byť naozaj tvrdé.

Pridaj komentár k receptu: