Foto: janita107
Kto z nás nemiluje túto vysoko návykovú orieškovo-čokoládovú dobrôtku? Nutella- v palacinkách, na bagetke, na toaste, no najlepšie hneď na lyžičke, keď dostanete urgentnú Zobraziť celý popisKto z nás nemiluje túto vysoko návykovú orieškovo-čokoládovú dobrôtku? Nutella- v palacinkách, na bagetke, na toaste, no najlepšie hneď na lyžičke, keď dostanete urgentnú chuť na niečo sladké ... A výčitky svedomia sa dostavia až po zistení, že zrazu väčšia polovica pol kilového balenia zmizla behom pár minút... A čo by ste povedali na nutellu, ktorú by ste pokojne mohli mlsať bez výčitiek svedomia? (no zase odtiaľ- potiaľ :) )... A dokonca je stokrát lepšia, ako tá z obchodu...
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 190 stupňov. Zmes rôznych orechov (ja som použila kombináciu lieskovce-vlašské orechy-kešu-arašidy-mandle) alebo len čisto lieskové oriešky vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Medzitým sem-tam plechom potrasieme, nech sa nám oriešky premiešajú a dávame pozor, aby sa nám nespálili.
- 2
Vybrieme z rúry a oriešky, na ktorých je šupka dáme do suchej utierky a šúchame, kým sa šupiek nezbavíme. Ak nám niečo ostane, vôbec to nevadí. Oriešky premiestnime do mixéra a mixujeme, kým nemáme akoby krémovú hmotu s malými kúskami.
- 3
Pridáme kakao, škoricu, med, roztopený kokosový olej a znova mixujeme. Nakoniec opatrne pridávame kokosové, resp. iné rastlinné mlieko, kým nemáme nutellovú konzistenciu.
- 4
A hotovo! Vezmeme lyžičky a mlsáme...alebo ak vám niečo zvýši, nutellu dáme do uzatvárateľnej nádoby (dávka mi vyšla do pol litrového sklíčka) a skladujeme najlepšie v chladničke. Vydrží aj niekoľko týždňov...ak ju dobre skryjete :)) Inšpirované receptom zo stránky fitnessGuru.sk
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu