Domáca fit Nutella

janita107 - bez fotkyjanita107, 3. marca 2016
Domáca fit Nutella
Foto: janita107

Kto z nás nemiluje túto vysoko návykovú orieškovo-čokoládovú dobrôtku? Nutella- v palacinkách, na bagetke, na toaste, no najlepšie hneď na lyžičke, keď dostanete urgentnú Zobraziť celý popisKto z nás nemiluje túto vysoko návykovú orieškovo-čokoládovú dobrôtku? Nutella- v palacinkách, na bagetke, na toaste, no najlepšie hneď na lyžičke, keď dostanete urgentnú chuť na niečo sladké ... A výčitky svedomia sa dostavia až po zistení, že zrazu väčšia polovica pol kilového balenia zmizla behom pár minút... A čo by ste povedali na nutellu, ktorú by ste pokojne mohli mlsať bez výčitiek svedomia? (no zase odtiaľ- potiaľ :) )... A dokonca je stokrát lepšia, ako tá z obchodu...

Suroviny

200 g
1/2 hrnček
3 (alebo viac) PL
1/2 hrnček (mandľové)
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 190 stupňov. Zmes rôznych orechov (ja som použila kombináciu lieskovce-vlašské orechy-kešu-arašidy-mandle) alebo len čisto lieskové oriešky vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Medzitým sem-tam plechom potrasieme, nech sa nám oriešky premiešajú a dávame pozor, aby sa nám nespálili.

  2. 2

    Vybrieme z rúry a oriešky, na ktorých je šupka dáme do suchej utierky a šúchame, kým sa šupiek nezbavíme. Ak nám niečo ostane, vôbec to nevadí. Oriešky premiestnime do mixéra a mixujeme, kým nemáme akoby krémovú hmotu s malými kúskami.

  3. 3

    Pridáme kakao, škoricu, med, roztopený kokosový olej a znova mixujeme. Nakoniec opatrne pridávame kokosové, resp. iné rastlinné mlieko, kým nemáme nutellovú konzistenciu.


  4. 4

    A hotovo! Vezmeme lyžičky a mlsáme...alebo ak vám niečo zvýši, nutellu dáme do uzatvárateľnej nádoby (dávka mi vyšla do pol litrového sklíčka) a skladujeme najlepšie v chladničke. Vydrží aj niekoľko týždňov...ak ju dobre skryjete :)) Inšpirované receptom zo stránky fitnessGuru.sk

Diskusia k receptu