Pistáciová čokoláda

Domáca čokoláda na dubajský spôsob s chrumkavým sezamom (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

Túto čokoládu si dokážete urobiť z nie bežných, ale dostupných surovín.

20
porcií
75 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Štrúdľové cesto nevyužijete celé, na dve veľké čokolády budú stačiť 4 pláty. Pistáciovú pastu nájdete v Lidli. Jedno balenie by malo stačiť.
  2. Štrúdľové cesto nakrájajte na tenké rezančeky. Ak máte strojček na rezance, využite ho. Čím tenšie tým lepšie.
  3. Na tretine pripraveného masla dozlata osmahnite sezamové semienka. Odložte ich z panvice do misky.
  4. Na zvyšku masla opekajte rezančeky cesta. Dobre ich pritom miešajte, aby sa nezlepili a vytvorila sa chrumkavá sypká zmes.
  5. Cesto nasaje maslo a rezance podstatne zmenšia svoj objem. Opečte ich pomaly dozlata.
  6. Zmes pridajte k sezamu a dôkladne premiešajte.
  7. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu...
  8. ... lyžicou ju naneste na steny silikónových formičiek, tak aby ste vytvorili potrebnú "škrupinku". Dajte zachladiť do mrazničky.
  9. Do chrumkavej zmesi pridajte pistáciovú pastu a opatrne premiešajte.
  10. Pripravte si stuhnuté spodné "škrupinky"...
  11. ...a naplňte ich hotovou sladkou zmesou.
  12. Zalejte zvyškom čokolády, zarovnajte a trošku utraste, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Dajte do mrazničky zachladiť na cca 15 minút.
  13. Po chvíľke je čokoláda hotová. Opatrne ju vyklopte z formičky.
  14. Môžete krájať a chrúmať :-)
  15. Dobrú chuť!