Pistáciová čokoláda
Domáca čokoláda na dubajský spôsob s chrumkavým sezamom (fotorecept)
Autor receptu: kucharecka33
Túto čokoládu si dokážete urobiť z nie bežných, ale dostupných surovín.
20 porcií |
75 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Štrúdľové cesto nevyužijete celé, na dve veľké čokolády budú stačiť 4 pláty. Pistáciovú pastu nájdete v Lidli. Jedno balenie by malo stačiť.
- Štrúdľové cesto nakrájajte na tenké rezančeky. Ak máte strojček na rezance, využite ho. Čím tenšie tým lepšie.
- Na tretine pripraveného masla dozlata osmahnite sezamové semienka. Odložte ich z panvice do misky.
- Na zvyšku masla opekajte rezančeky cesta. Dobre ich pritom miešajte, aby sa nezlepili a vytvorila sa chrumkavá sypká zmes.
- Cesto nasaje maslo a rezance podstatne zmenšia svoj objem. Opečte ich pomaly dozlata.
- Zmes pridajte k sezamu a dôkladne premiešajte.
- Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu...
- ... lyžicou ju naneste na steny silikónových formičiek, tak aby ste vytvorili potrebnú "škrupinku". Dajte zachladiť do mrazničky.
- Do chrumkavej zmesi pridajte pistáciovú pastu a opatrne premiešajte.
- Pripravte si stuhnuté spodné "škrupinky"...
- ...a naplňte ich hotovou sladkou zmesou.
- Zalejte zvyškom čokolády, zarovnajte a trošku utraste, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Dajte do mrazničky zachladiť na cca 15 minút.
- Po chvíľke je čokoláda hotová. Opatrne ju vyklopte z formičky.
- Môžete krájať a chrúmať :-)
- Dobrú chuť!